cover image
Egyéb

UVSE: nem kárpótlás, új cél!

2017. április 13. 11:44

Házigazdaként és esélyesként várhatja a LEN-kupa négyes döntőjét az UVSE, de kemény csatára számítanak az aranyéremre hajtó lila-sárgák.

Nem véletlenül említették a dunaújvárosiak, hogy nem számítottak az UVSE-re, hiszen maguk a lila-sárgák is arra készültek, hogy az Euroliga négyes döntőjében szerepelnek majd. Csakhogy a spanyol Mataró a negyeddöntőben megállította az előző idényben ezüstérmes, most a végső győzelemre is esélyesnek tűnő UVSE-t, amely így a Dunaújvárossal együtt a LEN-kupa négyes döntőjében szerepelhet.

„Túltettük már magunkat azon, hogy nem sikerült a négy közé jutás az Euroligában, több közös programot is szerveztünk, és azt beszéltük a lányokkal, hogy teljes gőzzel a LEN-kupára készülünk, megvan bennünk a tűz, szeretnénk megnyerni a sorozatot” – hangsúlyozta Csabai Dóra, az UVSE csapatkapitánya.

Az Európa-bajnok pólós nem gondolja, hogy kárpótlásként kellene tekinteni a LEN-kupára, sokkal inkább egy új lehetőséget lát a győzelemre, amiért mindent meg is tesznek. A védő nem bánta volna, ha csak a fináléban találkoznak a Dunaújvárossal, de ha már így alakult, akkor az elődöntőben tesznek meg mindent a rivális legyőzéséért, akivel szemben Csabai Dóra kemény meccsre számít, hiszen rendre nagy csatákat vívnak a felek.

„Érzem, hogy nagyobb az érdeklődés, mintha külföldön játszanánk, a családtagok, barátok is jönnek szurkolni, nagyon várják már a hétvégét – folytatta Csabai Dóra. – A csapat nevében szeretném megköszönni, hogy létre jöhetett ez a torna, hatalmas megtiszteltetés itthon játszani, remélem, megtelik az uszoda újpesti és újvárosi szurkolókkal, akik felejthetetlen és jó hangulatú mérkőzéseket látnak majd.”

A szurkolók fontosságát Benczur Márton, az UVSE másodedzője is kiemelte, azzal párhuzamosan, hogy a csapat számára jelentős motiváció, hogy hazai pályán vívhatja meg a négyes döntőt. A tréner hozzátette, ha csak a játékoskereteket nézzük, akkor az UVSE valamivel erősebb a riválisoknál, ezt azonban pénteken és szombaton a vízben kell bizonyítania az együttesnek.
 
A Dunaújvárosról szóló írásunkat itt olvashatják.
 
LEN-kupa, nők, négyes döntő, Tüske uszoda
Április 14., péntek

Elődöntő
Padova (olasz)–Hanti-Manszijszk (orosz), 17:00
UVSE–DUE-Maarsk Graphics
Április 15., szombat
A 3. helyért, 17:15
Döntő, 19.15

A négyes döntőre a helyszínen lehet belépőt vásárolni, a napijegyek 1000 forintba kerülnek.
Vízilabda hírek
len kupa negyes donto tuske uszoda uvse csabai