cover image
Egyéb

Csodás jubileum: Kovács Róbert 500. meccse

2017. április 1. 22:18

Az UVSE pólósa győzelemmel és góllal jubilált, csapata Szentesen nyert. A Honvéd a Pécset verte.

A Szentes sokgólos, szoros mérkőzést vívott az UVSE-vel – a vendégek végül 13–12-re nyertek. Feltétlen említést érdemel, hogy a vendégek soraiban 500. ob I-es mérkőzését játszotta Kovács Róbert, aki büntetőből eredményes volt. Gratulálunk a nem mindennapi jubileumhoz!

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője:
– Azt kértem, hogy vegyük komolyan a mérkőzést, ehhez képest 0-5-tel kezdtünk, és később is döntő szituációkban hibáztunk. Dicséretes, hogy ezt követően visszajöttünk a mérkőzésbe, de sajnos olyan hibákat vétettünk ma, ami az OB I-ben elfogadhatatlan. Készülünk a Tatabánya elleni folytatásra, ehhez azonban ezeket a hibáinkat sürgősen ki kell javítanunk.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – Tanulságos mérkőzés volt számunkra, mert ennyire figyelmetlen és kaotikus védekezést régen produkáltunk, ennek ellenére a támadójátékunk működött, hiszen sok gólt tudtunk szerezni. A fiatal játékosaink is jól helytálltak, bár volt, akit megzavart a hazai szurkolók által keltett hangzavar.

A Pécs a nagyszünetig volt képes tartani a lépést a Honvéd otthonában – fordulás után a Szivós Márton vezérelte házigazda jó védekezéssel, Decker Attila védéseivel három góllal megnyerte a találkozót.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: – Három negyeden keresztül teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a vízben, szívósan, keményen védekezett mindkét csapat és a kapusok is parádés teljesítményt nyújtottak. A negyedik negyedben a rutin és a higgadtság döntött a Honvéd javára. A hazaiak megléptek, nyílt az olló és két-három gólos hátrányból már nem tudtuk megfordítani az állást.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: – Örülök, hogy nyertünk.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 8. (utolsó forduló)
Metalcom-Szentes–UVSE 12–13 (0–3, 6–5, 3–3, 3–2)
Gólszerzők:
Vishnyakov 3, Szalai 2, Pellei 2, Takács J., Farkas K., Werner, Kókai, Reuten, ill. Tóth Z. 4, Dávid Z. 3, Korényi 3, Szentesi, Márkus, Kovács R.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–PVSK-Mecsek Füszért 8–5 (2–2, 1–1, 2–1, 3–1)
Gólszerzők:
Szivós 5, Kalanovics, Gyárfás, Irmes, ill. Gogov 2, Macsi, Csaba, Poacak
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az alsóház további eredményei
EBP-Tatabánya–KSI SE 7–9
Kaposvári VK–Debreceni VSE 10–8

Az alsóház végeredménye:
9. Honvéd 42 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 29
12. Debrecen 24
13. UVSE 22
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 3

Rájátszás. A 9–12. helyért: Honvéd–Debrecen (4–1), Pécs–Kaposvár (1–4). A 13–16. helyért: UVSE–KSI (6–0), Tatabánya–Szentes (3–3)
A párharcok az egyik fél hetedik pontjáig tartanak
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház
uvse
kovács róbert
szentes
honvéd
pécs