cover image
Egyéb

Elérte célját a Kaposvár

2017. április 1. 17:33

Szécsi Zoltán csapata nagy csatában 10–8-re legyőzte a Debrecent, így a 11. helyen zárta a középszakaszt, és a Pécs ellen harcolhat.

Berta József akciógóljával nyitott a Kaposvár, ám erre az első negyedben hárommal válaszoltak a debreceniek: Lukas Durik centerből, Kállay Márk ötméteresből, majd megúszásból is gólt jegyzett. Igyekezniük kellett a hazaiaknak, ha mindenképpen teljesíteni akarták céljukat (győzelemmel a Honvéd, a 0–6-os folytatás elkerülését) – rá is tettek egy lapáttal Szécsi Zoltán játékosai. Dobos Dávid, majd Berta góljával egyenlítettek, majd ugyan az igencsak aktív Kállay „betett” egy fórt, már más mederben zajlott a parti.

Olyannyira, hogy a fordulás után Berta egyenlített, majd Sántavy Máté és Juhász-Szelei Norbert is betalált, s máris 6–4 állt a táblán. Az utolsó menetben Kállay vezérletével persze szívósan küzdött a Debrecen (szintén el akarta kerülni a Honvédot), négyszer is felzárkózott egy gólra, ám egyenlíteni nem tudott. Berta góljára ráadásul már az utolsó percben válasz sem érkezett, így 10–8 lett a vége, és megőrizte 11. helyét a Kaposvár.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője: Az első félidőben komplett sorokkal játszottunk, így a vendég debrecenieknek sokkal több energiát kellett mozgósítaniuk. A második félidőben átvettük a vezetést, s innentől kezdve mi uraltuk a játékot.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: – A kaposváriak számára volt fontosabb ez a találkozót, ami meg is látszott a játék képén. A végére elfáradtunk, ráadásul a kispadunk is rövidebb volt.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 8. (utolsó forduló)

Kaposvári VK–Debreceni VSE 10–8 (1–3, 2–1, 3–0, 4–4)
Gólszerzők:
Berta 4, Vindisch 2, Sántavy, Dobos, Juhász-Szelei, Polovic, ill. Kállay 5, Süveges, Fekete, Durik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
EBP-Tatabánya–KSI SE 7–9
Metalcom-Szentes–UVSE 12–13
RacioNet-Honvéd–PVSK-Mecsek Füszért 8–5

Az alsóház végeredménye:
9. Honvéd 42 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 29
12. Debrecen 24
13. UVSE 22
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 3

Rájátszás. A 9–12. helyért: Honvéd–Debrecen (4–1), Pécs–Kaposvár (1–4). A 13–16. helyért: UVSE–KSI (6–0), Tatabánya–Szentes (3–3)
A párharcok az egyik fél hetedik pontjáig tartanak
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház
kaposvár
debrecen