cover image
Egyéb

„Élvezzék, nem a kőbányában dolgoznak!”

2017. március 31. 17:46

Az OSC-t Vincze Balázs lemondása után a szezon végéig irányító Tóth László arra ösztökéli a játékosait, hogy ne stresszeljenek, csinálják a dolgukat felemelt fejjel, mert csak így lehet esélyük a továbbiakban.

Stresszfaktor nyárra halasztva. Ezzel a címmel jelent meg honlapunkon pontosan két hónapja egy Tóth Lászlóval készített anyagunk, amelyben a korábbi kiváló olimpikon, 287-szeres válogatott center többek között így fogalmazott: „Cseppet sem bánom a nyugalmat, ami körülvesz.”

Nos, mindez már a múlt. Miután Vincze Balázs csütörtökön lemondott az OSC vezetőedzői posztjáról, és őt nevezték ki a szezon végéig a helyére, rögvest belekerült a sűrűjébe. Természetesen megkérdeztük, miként is éli ezt meg. A 49 esztendős szakember – aki természetesen a női válogatott munkáját nem adja fel, sőt ott lesz az április 18-ai olaszországi világliga-meccsen Bíró Attila kapitány mellett – így válaszolt: „Nevezzük nyarat felhozó feladatnak, így tréningezem magam a női válogatott mellett rám váró feladatra. De a viccet félretéve, nem élem meg stresszes munkának ezt a pozíciót, talán azért sem, mert nem volt gondolkodási idő, elém tettek egy feladatot, amelyet meg kell oldalon. Igyekszem élvezettek végezni. Miközben természetesen van egy sarkalatos pontja is a mutatványnak: Balázs jó barátom, nagyon sajnálom, hogy így alakult a helyzete. Beszéltem vele, tudom, mit érez, és mi továbbra is barátok vagyunk.”

A korábban a Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin a csapatot a vezetőedző eltiltása miatt már irányító, a klub utánpótlásában is dolgozó Tóth Lászlónak kell felráznia a bajnoki elődöntőn, és a Bajnokok Ligájában is érdekelt OSC-t – rögvest szombaton, az amúgy tét nélküli Fradi elleni meccsen.

„Számunkra hatalmas tétje van az FTC elleni mérkőzésnek! – kontrázott a szakember. – Nem mindegy ugyanis, hogy tovább ássuk magunk alatt a gödröt, vagy elkezdjük betemetni. Meg kell mutatniuk a játékosoknak, hogy van bennük tartás, és hiába leszünk Nikics és Brguljan eltiltása miatt kettővel kevesebben, igen is, tisztességes produkciót kell nyújtanunk. Azt mondtam a játékosoknak, hogy ne görcsöljenek, fiatalemberek, nem a kőbányában dolgoznak, élvezzék már amit csinálnak, ne legyenek belefásulva a munkájukba! Így, csakis így lehet esélyünk majd a bajnoki elődöntőben, vagy akár a Bajnokok Ligájában.”


E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó forduló)
Április 1., szombat

VasasPlaket–MK-Euroleasing-BVSC-Zugló, 18:00
ContiTech-Szeged-Diapolo–Pannergy-Miskolci VLC, 18:00
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:00
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS Waterpolo, 19:00

A felsőház állása:
1. Szolnok 60 pont
2. Eger 58
3. OSC 47
4. FTC 43
5. Miskolc 33
6. BVSC 32
7. Szeged 27
8. Vasas 25
Vízilabda hírek
osc
tóth lászló