cover image
Egyéb

A Szolnok ellen dől el

2017. február 26. 18:24

Óriási csatában győzött az Eger az OSC otthonában, így továbbra is versenyben van a Szolnokkal a középszakasz megnyeréséért, míg az OSC-nek előbb szerdán a BL-ben nagyot alkotna, aztán javíthat a bajnokságban.

Egyelőre nem tudni, hogy elő-elődöntő volt az OSC–Eger rangadó, vagy „csak” egy kulcsfontosságú összecsapás a középszakaszban, az viszont biztos, hogy az Eger a 3–1-re megnyert utolsó negyednek (is) köszönhetően idegenben szerzett értékes három pontot.

„A negyedik negyedben maradt még annyi erőnk, hogy voltak jó blokkok, sikeres emberelőnyök, és ezek a mi javunkra fordították a mérkőzést, azt éreztem, hogy fizikailag jobban bírtuk – mondta Decker Ádám, az Eger bekkje. – Ugyanazt kaptam egriként, amiben OSC-játékosként részem volt, csak most ellenfélként éreztem, hogy a lendületben, az agresszivitásban rejlik az OSC ereje, nehéz volt ellenük játszani.”

A védő külön kiemelte, hogy Barabás Botond remekelt az első félidőben, sokat segítve ezzel az OSC-nek, a második félidőben viszont már a kapus se tudta megállítani az egrieket, akik végül 9–6-ra nyerték meg a kőkemény küzdelmet.

„Jó hír, hogy továbbra is veretlenek vagyunk és vezetjük a bajnokságot, most már nem szabad hibázni az olyan csapatokkal szemben, akik ellen kötelező a győzelem, és akkor a Szolnokkal szembeni meccseken dől el az elsőség” – tette hozzá Decker Ádám.

Amíg Egerben az elsőség is téma, addig az OSC-nél jelen állás szerint a harmadik hely lehet a cél. Pontosabban előbb szerdán a BL-ben szeretne nagyot alkotni a csapat, aztán a középszakasz hátralevő hat meccsén javíthat még jelenlegi helyzetén.

„A negyedik negyedben volt két átlövésgólja az Egernek, azon ment el a meccs – mondta Bátori Bence, az OSC szélsője. – Mi inkább a mérkőzés első részében kaptunk emberelőnyöket, azokat kellett volna jobban kihasználni, ráadásul két kettős fórt is kihagytunk, ami nagy hiba. Valószínű, hogy ez a két csapat találkozik az elődöntőben is, nem úszott még el semmi, csak nehezebb dolgunk lesz. Viszont akármennyire is rossz, nem szabad sokat foglalkozni ezzel a meccsel, szerdán ugyanis Bresciában játszunk BL-mérkőzést, az a találkozó pedig az egész szezonunkat meghatározza. Ha nyerünk, akkor nagy lépést teszünk a hatos döntő felé, ha kikapunk, gyakorlatilag kiesünk. Az év meccse következik!”
 
A felsőház állása:
1. Eger 46 pont
2. Szolnok 45
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
osc eger decker batori