cover image
Egyéb

Jobban bírta a végét az Eger az OSC ellen

2017. február 25. 20:22

Hatalmas csatát vívott az OSC és az Eger, amelyet a vendégek az utolsó negyedben döntöttek el, így tovább őrzik a veretlenségüket.

Hamar nyilvánvalóvá vált a Nyéki uszodában, hogy a Szolnok–Fradi (végül nem) rangadóval ellentétben az OSC–Eger összecsapás valóban kőkemény harcot hoz. Olyat amilyen az a meccs kíván, amelynek tétje már az elődöntő, s adott esetben az, hogy a rájátszásba melyik csapat hány pontot visz magával.

Ennek megfelelően kezdett az OSC – amely kapujában ezúttal Barabás Botond kapott lehetőséget –, Bátori Bence emberelőnyös góljával hamar vezetést szerzett, aztán Drasko Brguljan akcióból újfent a házigazda juttatta előnyhöz, az Eger azonban nem akart leszakadni. Hárai Balázs mostanság egyre jobb formát mutat, ami azt is eredményezte, hogy a center második emberfórból szerzett góljával – mint egy robot, úgy fordította iránya a csuklóját, miközben félig háttal állt a kapunak – már a vendégek vezettek, s a nagyszünetben is így cseréltek térfelet a csapatok.

A feszültség pedig tovább fokozódott, egy-egy kisebb, de inkább nagyobb odacsapás, vagy éppen a reklamálás ugyanúgy természetessé vált, mint az, hogy ráúszással kezdődnek a negyedek. A hazaiaknál Szlobodan Nikics fogta egy kicsit az arcát egy összecsapást követően, míg vendégoldalon Angyal Dánielt kellett ápolni az egyik ütközet folyományaként.

Közben persze vízilabdáztak is a csapatok, s az ugyan kiderült, hogy a kettős emberelőnyt nem szeretik a játékosok – az OSC két ilyen helyzetet puskázott el, az Eger egyet –, a szimpla fórokat viszont azért időnként belövik. Emberelőnyből egyenlített 4–4-re az OSC Zalánki Gergő révén, majd szintén fórból vette vissza a vezetést az Eger: Erdélyi Balázs volt szemfüles és pontos, így Nikics remek centerakciógólja ellenére is a vendégek álltak jobban.

FEH_6487.JPGSőt, nemcsak jobban álltak, hanem a rangadót is megnyerték. Borisz Vapenszki nagy góljával először lett kettő a különbség, majd jött Milos Csuk bombája, amely kis híján lebontotta a kaput, 8–5-re vezetett az Eger majd’ öt perccel a lefújás előtt. Az OSC ugyan egy támadással később feljött mínusz kettőre, innen viszont képtelen volt közelebb kerülni, és amikor Uros Csucskovics emberelőnyből újabb egri gólt szerzett, tényleg eldőlt a találkozó.

Az Eger továbbra is veretlen, és versenyben van a Szolnokkal az alapszakasz első helyéért. Amely minden bizonnyal az Eger és a Szolnok két egymással szembeni rangadóján dől majd el.
 
Vincze Balázs: „Az emberelőnyös helyzetek kihasználása volt a mérkőzés kulcsa. A védekezésünk többé-kevésbé rendben volt, de kettős fórokat hagytunk ki, ami egy ilyen szintű mérkőzésen megengedhetetlen, ha győzelmi esélyekkel akarunk számolni. Mindkét csapat beleadott apait-anyait, nekünk ez most ennyire volt elég.”
Dabrowski Norbert: „A harmadik negyedtől érezhető volt, hogy irányítjuk a mérkőzést. Addig jól védekeztünk, de utána szinte teljesen bezártunk, innentől a végéig rengeteg blokkunk volt, még inkább feljavult a védekezés, támadásban pedig türelmesebbek tudtunk lenni. Az OSC-nek inkább a nyakán volt a kés a meccs előtt, ennek megfelelően játszottak, míg a mi hőfokunk egy kicsit kevés volt az elején. Viszont azt gondolom, hogy ők nem tudtak azzal foglalkozni, hogy mi lesz szerdán, nekem viszont benne kellett, hogy legyen a fejemben, például egy sokgólos meccs könnyebb fizikailag, a kevés gól miatt figyelni kellett a személyi hibákra is. Bár Hárai Pufi megint jól spórolt, szerdára is rendben lesz. Mennyiségben keveset volt vízben, viszont magasan tartotta a minőséget.”


watch?v=ouBPgpbxZ84E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 2. forduló
A-Híd-OSC-Újbuda–ZF-Eger 6–9 (2–2, 1–2, 2–2, 1–3)
Gólszerzők:
Bátori 2, Drasko Brguljan, Salamon F., Nikics, Zalánki, ill. Vapenszki 2, Hárai 2, Csucskovics, Hosnyánszky, Erdélyi, Milos Csuk, Kovács Gergő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

watch?v=X4XOpX2Ow3Y A felsőház állása:
1. Eger 46 pont
2. Szolnok 45
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
osc eger kozepszakasz felsohaz