cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Szuperdöntő: már biztos a részvétel!

2017. február 22. 8:45

Miután az A-csoportban Hollandia legyőzte Görögországot, matematikailag is eldőlt, a franciákat 15–4-re legyőző női válogatottunk ott lesz a világliga sanghaji fináléjában, amelyet június 6–11. között rendeznek.

Azzal, hogy a világliga európai selejtezőjében induló hat csapat közül a mieink csoportjába került a riválisoknál gyengébb francia válogatott, alapjaiban változtatta meg az esélyeket. Az esélyeket, amelyet a sorozat Szuperdöntőjébe jutást illetik. Persze ezzel élni is kellett – nos, Bíró Attila csapata élt! Novemberben, Lille-ben tíz, míg kedden a Hajósban 11 góllal győzte le ellenfelét. S miután januárban, a felejthetetlen hangulatú Szőnyi úti partin 10–10 után ötméteresekkel legyőzte az olimpiai ezüstérmes olasz riválisát, utolsó mérkőzése előtt 8 pontjával vezeti csoportját.

S miután tegnap Hollandia 10–9-re legyőzte Görögországot (a mérkőzés egyik játékvezetője a 41. születésnapját ünneplő Fodor Rajmund volt!), eldőlt, hogy az A-csoport második helyezettje semmiféleképpen nem szerezhet a selejtezőben 8 pontot, avagy legrosszabb esetben jobb másodikként már a 4. játéknap után kvalifikálta magát válogatottunk a fináléba!

„Ez volt a tervünk! – nyomatékosította Bíró Attila. – A nyári felkészülésbe ezúttal remekül illeszkedik a világliga Szuperdöntője, de azt megelőzően is részt veszünk egy kínai edzőtáborozáson. Örülünk, hogy sikerült kivívni a továbbjutást, ugyanakkor az olaszországi mérkőzést is szeretnénk megnyerni, a franciák ellen ennek szellemben játszottunk.” A kapitány örül, hogy a fiatalok éltek a lehetőséggel - erről és a meccsről bővebben itt nyilatkozott.

Az április 18-i összecsapás még odébb van, a játékosok visszatértek klubjaikhoz. Többségükre Euroliga-negyeddöntős párharcok várnak (UVSE–
Mataro és Dunaújváros–Sabadell csaták), de a bajnokságban is kezdődnek majd a helyezéseket eldöntő ütközetek. Szóval nincs megállás. És ami biztos: június 6–11. között Sanghajban világliga Szuperdöntőben érdekelt a társaság. Ellenfelei még nem ismertek: két európai együttes, illetve az interkontinentális selejtezőről továbbjutók lesznek majd ott a nyolccsapatos kínai fináléban.

Női világliga, európai selejtező
B-csoport, a teljes program:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország 15–4
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 8 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0

A-csoport, 4. játéknap
Hollandia–Görögország 10–9

További program
Március 28.:
Oroszország–Hollandia
Április 18.: Oroszország–Görögország

Az állás:

1. Hollandia 5
2. Görögország 4 pont
3. Oroszország 3

A világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.




Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
francia-magyar
franciaország