cover image
Egyéb

BL: továbbra is lehet három magyar csapat a hatos döntőben!

2017. február 19. 15:32

A Szolnok az első, az Eger a második, az OSC pedig a csoportbeli harmadik helyért hajt a Bajnokok Ligájában, amely csoportkörében négy forduló van még hátra.

A Bajnokok Ligája A-csoportjában érdemben nem változott a helyzet. A Spandau otthonában győztes Szolnok és az Olympiakosz továbbra is fej fej mellett halad, a Dózsa első fordulóbeli sikere a pireusziak is nyerni tudtak az OSC otthonában. Az eddigi meccseket látva nem lepődnénk meg azon, ha a kilencedik körben esedékes Olympiakosz–Szolnok meccs döntene a csoportelsőségről.

fotó: facebook/OSC Waterpolo

fotó: facebook/OSC Waterpolo

Az OSC-re is vár egy sorsdöntő összecsapás, de már a következő játéknapon. Vincze Balázs együttese ugyanis Bresciában száll vízbe március 1-én, s mivel hazai pályán ikszeltek a felek, egy idegenbeli győzelemmel karnyújtásnyira kerülne a harmadik hely.

Az A-csoport állása:
1. Olympiakosz 16 pont (54–28)
2. Szolnok 16 (65–41)
3. Brescia 10
4. OSC 7
5. Spandau 3
6. Nice 0

fotó: Egri Vízilabda Klub/Fehér Kálmán

fotó: Egri Vízilabda Klub/Fehér Kálmán

A B-csoportban az Eger hazai pályán vágott vissza a Barcelonetának a Spanyolországban elszenvedett vereségért. A magyar együttes a mérkőzés jelentős részében jól és lendületesen játszott, főleg támadásban, ennek köszönhetően a harmadik negyedben már négy góllal is vezetett, sőt a 30. percben az Erdélyi Balázs által kiharcolt ötméteresnél ismét esélye volt ennek a különbségnek a kiharcolására. Ami azért volt oly fontos, mert másfél hete 10–6-ra nyert a Barceloneta, így az esetleges pontegyenlőség okán fontos lehet az egymás elleni eredmény. Kovács Gergő büntetőjét végül védte Daniel López Pinedo, s aztán csak eggyel nyert az Eger, de az elsődleges cél egyébként is a győzelem volt.

„Ha a meccs előtt azt mondják, hogy a négygólos vezetéshez van ötméteresünk, kihagyjuk, feljön egyre a Barceloneta, de nyerünk, akkor aláírtam volna – mondta Dabrowski Norbert az Eger edzője. – A mérkőzés folyamán az ötméteresnél villant be először, ha négy góllal vezetünk, akkor az egymás elleni eredmény miatt fontos lehet a különbség. Csak egy pillanatra ugrott be, lehet pont ez volt a hiba. A meccs előtt nem gondoltam volna, hogy meg tudjuk őket verni négy, vagy öt góllal. Arra gondoltam, ha belőjük az ötméterest, akkor időt kérek, és belehajszolom a csapatot abba, hogy nyerjünk öt góllal. De nem ezen múlott természetesen, nem vagyok akkora ember, hogy ezeket befolyásoljam, ilyen a vízilabda. A meccs előtt azt kértem a csapattól, hogy bármi történik, ne billenjünk ki, most viszont az ötméteresig ez nem történt meg. De ha kibillenünk máskor is és nyerünk, akkor nem leszek mérges.”

Ha a négy, vagy ötgólos siker nem is jött össze, az Eger kulcsfontosságú győzelmet aratott a Barceloneta ellen, így továbbra is versenyben van a hatos döntőbe kerülésért. Amennyiben Dabrowski Norbert együttese legyőzi idegenben a Hannovert és otthon a Partizant, a Barceloneta pedig nem nyer Dubrovnikban és kikap otthon a Reccótól (erre azért van esély), akkor a 9. fordulóra már továbbjutnának az egriek. Ha a spanyolok legyőzik a horvátokat, akkor az Eger–Jug meccsen nyerni kell a záró fordulóban,


A B-csoport állása:
1. Recco 18
2. Dubrovnik 11
3. Eger 9
4. Barceloneta 8
5. Hannover 3
6. Partizan 1

Az Eger hátralevő meccsei: Hannover (i), Recco (i), Partizan (o), Dubrovnik (o)
A Dubrovnik hátralevő meccsei: Partizan (o), Barceloneta (o), Recco (i), Eger (i)
A Barceloneta hátralevő meccsei: Recco (o), Dubrovnik (i), Hannover (o), Partizan (i)
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja eger osc szolnok