cover image
Egyéb

Nagyot harcolt az OSC, de pont nélkül maradt

2017. február 18. 19:08

A Bajnokok Ligája A-csoportjában az Olympiakosz 4–1-gyel kezdett a Nyéki uszodában, s ugyan a negyedik negyedben beérte Vincze Balázs együttese, a hajrában 8–7-re megnyerte a találkozót.

Az első BL-kör öt meccsén mindössze 21 gólt kapott az Olympiakosz, ami tökéletesen jelzi, mi is a görög bajnok igazi erőssége. Múlt szerdán 7–4-re verte az OSC-t, avagy akkor is hátul nyerte meg a meccset a rivális, akinek edzője, Teodorosz Vlahos szinte felrobbant, amikor az első negyedben Zalánki Gergő betalált a rövidbe.

Ez a jelenet arról árulkodott, hogy a Nyéki uszodában is a védekezésével akart révbe érni a rivális. Sajnos amellett, hogy még emberhátrányban is bravúrosan tette a dolgát az Olympiakosz - a Salamon Ferenc nélkül kiálló OSC nem igazán mit kezdeni a labdával, no és a horvát Pavic kapussal -, addig elől sem tétlenkedett. Őrült magabiztossággal lőtt négy gólt (ezek közül Fountoulis kettőt vállalt), egyszersmind hamar, nagyon hamar tetemes előnyt csikart ki.

Már „csak” meg kellett tartania – a rá jellemző stabil védőmunkával. Persze Vincze Balázs együttese mindent megpróbált, a hátrányban védő Bisztritsányi Dávid is igyekezett összerántani a falat, ám a lefordulás után Mylonakis ellen tehetetlen volt. Fórból aztán végre Lukas Seman betalált, ám a gólt nem követte többi, sem előnyben, sem akcióból nem sikerült feltörni a reteszt. Mourikis persze betett egy fórt, amire Drasko Brugljan aztán „méregből” csak tudott válaszolni, így nagyszünetben 3–6 állt a táblán.

A folytatásban némi rizikót vállalva ugyan sikerült kizökkenteni a meccset abból a mederből, amely a görög együttesnek kedvezett, gólt csupán Zalánki ért el, hiába volt többször is nagy lehetőség a szoros, még szorosabb állásra, kimaradtak a helyzetek. Egészen a dudaszó közeledtéig, amikor is Gór-Nagy Miklós távolija csapta be Pavicot. Így a jó védőmunka, Bisztritsányi védései azt jelentették, hogy a negyedik menet előtt egy gólra (5–6) jött fel az OSC.

A záró negyed elején összejött az egyenlítés: Bátori Bence fórból villant, így „új meccs” kezdődhetett! Amikor már úgy tűnt, a vezetésért indulhat az OSC, egy páros kiállítás után Genidounias a „kígyótérről” betalált. Sőt kisvártatva az Olympiakosz fórban a plusz kettőért támadott, ám Bisztritsányi bravúrral védett. Átellenben Bátori fórból a blokkot képtelen volt átlőni. Óriási hirig zajlott a vízben, minden helyzetért iszonyatosan meg kellett küzdeni.

A végjátékban Genidounias 1:25-tel a vége előtt ejtett pontosan egy végletekig kijátszott emberelőnyös helyzet után, Zalánki 49 másodperccel a vége előtt szépített. A végén az OSC jó zónavédekezéssel kibekkelte az ellen támadását, időkérése után 19 másodperce maradt az egyenlítésre. Sajnos nem sikerült: a végén Bátori távolról próbálkozott, de Pavic védett, így az Olympiakosz elvitte a pontokat. A nagyot küzdő OSC-t mindenesetre megtapsolta közönsége.

Vincze Balázs: Az elején nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, kaptunk két lefordulás gólt, ilyen szinten ez döntő lehet. A támadásaink erőtlensége miatt két fórt is kihagytunk, ha ezek bemennek, nem ekkora hátrányból kellett volna felkapaszkodni. Annak viszont nagyon örülök, hogy visszajöttünk a meccsbe, ami persze ezúttal végül hősi halálra volt elegendő, másra nem. Ezért pontot ugyanis nem adnak, megveregetik az ember vállát, ennyi. Így kellene négy negyeden keresztül játszani, mint a meccs második részében, az ilyen szintű csapatok ellen ugyanis ez kell a győzelemhez vagy a pontszerzéshez. Örülök Zalánki Gergő teljesítményének, remélem, az elkövetkezendő időszakban is tudja majd ezt a formát nyújtani, amit vártunk tőle.

Bajnokok Ligája, A-csoport, 6. forduló

A-Híd-OSC-Újbuda–Olympiakosz (görög) 7–8 (1–4, 2–2, 2–0, 2–2)
Gólszerzők:
Zalánki 3, Brguljan, Bátori, Gór-Nagy, Seman, ill. Fountoulis 2, Genidounias 2, Mylonakis, Buslje, Mourikis, Ntoskas

További mérkőzés
Spandau 04 Berlin (német)–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–12 (4–4, 1–3, 2–0, 1–5)

Pénteken játszották
AN Brescia (olasz)–Olympic Nice (francia) 13–4

Az állás:
1. Olympiakosz 16 (54–28)
2. Szolnok 16 (65–41)
3. Brescia 10
4. OSC 7
5. Spandau 3
6. Nice 0

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
osc
olympiakosz