cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Munkával búcsúztatják 2016-ot – már 2017 jegyében

2016. december 28. 8:00

Bíró Attila szövetségi kapitány szerdán és csütörtökön is két-két edzést vezényel női válogatottunk számára, amely azután évzárón búcsúztatja az esztendőt.

Legjobb női pólósaink számára nincs megállás, alig fújták le a Tippmix Szuperkupa-meccset, máris itt az újabb feladat. Mégis, a legtöbben szerették volna, hogy így legyen, bekerülni abba a keretbe, amelyet Bíró Attila hívott össze.

Nos, a szövetségi kapitány 17 meghívót küldött ki (a teljes névsor alább), velük dolgozik két napot közösen. Mert minden együtt töltött időt meg kell becsülni!

„A sűrű versenynaptár miatt nem egyszerű válogatott edzéseket tartani, de a klubok segítőkészek, így valahogy mindig megoldjuk. Most azért örülök, hogy egy kicsit átvehetjük a taktikai elemeket – mert ezúttal nem a fizikai munkán lesz a hangsúly –, mert egyrészt közeleg az olaszok elleni fontos hazai világliga-mérkőzést, másrészt ha a jövő évi hazai világbajnokságot nézem, jó, hogy most találkozhatok például az Egyesült Államokból rövid időre hazaérkező Antal Dórával és Illés Annával” – fogalmazott Bíró Attila, aki az edzések után csütörtökön csapatával, a stábtagokkal megtartja ezúttal is a női válogatott évzárót. Olimpiai negyedik hely, Európa-bajnoki aranyérem, avagy felettébb mozgalmas, sikeres esztendőt zár a társaság.

A november 28-29-ei keretedzésre meghívottak
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Bolonyai Flóra (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna (Berkeley Egyetem – Egyesült Államok), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Eger)

A női Világliga-selejtezők európai csoportjai:

A-csoport: Oroszország, Görögország, Hollandia
B-csoport: Olaszország, Magyarország, Franciaország

A B-csoport programja:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország
Február 21.:
Magyarország–Franciaország
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 19.: Olaszország–Magyarország
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila