cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Fűt bennünket a visszavágás vágya!”

2016. augusztus 31. 20:24

Horkai György szerint a japánok elleni mérkőzést (15–11) gyorsan el kell felejteni, már csak és kizárólag a görögök elleni csütörtöki negyeddöntő járhat a fejekben. Tavaly Bakuban ötméteresekkel kikapott a csapat, most revánsot venne. Értékelés a podgoricai U18-as vb-ről.

Mint beszámoltunk róla, a podgoricai U18-as világbajnokságon a Japán elleni 15–11-es győzelemnek hála a magyar válogatott bejutott a legjobb nyolc közé. A meccs sokáig nem volt könnyű, az ellenfél megtörése csak a harmadik negyed végén jött el – de nézzük, miként értékelt Horkai György szakmai igazgató, szövetségi kapitány:

„Valóban nehéz mérkőzés volt. Nem könnyű ellenük játszani, fele akkorák, pattognak, gyorsak, egyáltalán nem ügyetlenek, ráadásul sok mindent elengednek nekik a játékvezetők. Rendkívül ügyesen helyezkednek a japán játékosok, várnak a hibákra, és mi voltunk olyan szívesek segíteni nekik. Segítettünk, mert hibáztunk elég sokat. Megszámoltam, tizennyolc helyzetet hagytunk ki, ami rettentő durva statisztikai mutató. Ezért emeltem fel a hangom meccs közben, kénytelen voltam szólni a játékosoknak, figyeljenek oda, ez már nem a csoportmeccsek közé tartozik, ez már ki-ki találkozó, a vesztes voltaképpen indulhat haza. Még időben kapcsoltunk, végül magabiztosan nyertünk, a végén kaptam egy sárga lapot, mert két métert reklamáltam, amikor a japán játékos egy méteren állt… Mindegy, belefért az ilyen bírói hiba is, még ha bosszantó is volt. Ez az a meccs, amit sürgősen ki kell verni a fejünkből, sürgősen el kell felejteni.”

A kapitány utóbbi szavai már csak azért is kulcsfontosságúak, mert nincs idő az esetleges sebek nyalogatására, hiszen csütörtökön 17 órától Görögország ellen a negyeddöntő következik.

„A görög utánpótlás közismerten a világ egyik legjobbja – fogalmazott Horkai György. – Nagyon jó a csapatuk, de egyáltalán nem legyőzhetetlen. Bennünket nagyon fűt a visszavágás vágya, hiszen tavaly Bakuban, az Európa Játékokon ötméteresekkel kaptunk ki tőlük, s ezért nem jutottunk a négy közé. Most mindenképpen győzni kell ellenünk! Ehhez persze sokkal jobb játék kell, mint Japán ellen. Úgy kell teljesíteni, mint az olaszokkal szemben, ugyanolyan összeszedett, jól védekezve játszani. Akkor tíz blokkunk volt, tizenkét fórból tízet belőttünk, ezt kell megismételni. Föltettük a lécet magasra, ezt tartani kell. Ezt várom a játékosoktól. Ha egyszer meg tudták csinálni, akkor újra meg tudják!”

Eredmény – Fiú ifi vb, Podgorica
A 8 közé jutásért

Magyarország–Japán 15–11 (3–4, 4–2, 4–2, 4–3)
A gólszerzők:
Vadovics 4, Nagy Á. 3, Kósa 2, Fekete G. 2, Burián 2, Zerinváry, Sugár, ill. Suzuki 4, Koppu 3, Inaba 2, Tanaka, Nitta

További eredmény:
Oroszország–Egyesült Államok 15–8 (1–2, 5–3, 4–1, 5–2)
Kanada–Horvátország 13–23 (4–5, 4–4, 3–7, 2–7)
Olaszország–Spanyolország 13-12 (3-4, 4-2, 3-3, 3-3)

A csütörtöki negyeddöntőben:

1. Görögország–Magyarország – 17.00
2. Montenegró–Oroszország – 18.20
3. Ausztrália–Horvátország – 19.40
4. Szerbia–Olaszország – 21.00

Az elődöntőben:

Szeptember 2., péntek


Az 1. negyeddöntő győztese–A 3. negyeddöntő győztese – 19.40
A 2. negyeddöntő győztese–A 4. negyeddöntő győztese – 21.00

- a.z. -

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
ifjúsági vb
magyarország-japán
podgorica
u18
horkai györgy