cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Ifi vb: „Kemény lesz, de előre akarunk lépni”

2016. augusztus 24. 11:00

A magyar U18-as válogatott tagjai nagyon szeretnének bizonyítani, a legjobb négy közé kerülés lebeg a szemeik előtt.

ACSA – mármint „azt csinálsz, amit akarsz”. No, erre a tízhetes felkészülési időszak megannyi edzése közül az utolsó előtti gyakorláson volt először lehetősége a srácoknak.

A montenegrói világbajnokságra szerdán utazó 98-as válogatott kedden délelőtt játszhatott szabadon a tréning utolsó félórájában, ezt meg is tették a fiúk, a Széchy-medence központ részén és az eredményjelző alatti részen keresztbe is dopplereztek a srácok: az előrelőtt labdát kellett beütni a kapuba azonnal. Több-kevesebb sikerrel hajtották ezt végre a válogatott tagjai, de a lényeg az volt, hogy felszabadultan és jó kedvűen edzettek a srácok.

„Kellett küzdeni rendesen, de ez is volt a célom, és nagyon örülök, hogy bekerültem a csapatba. Nagyon jó társaságba kerültem, könnyű volt beilleszkedni, jól fogadtak” –
mondja Baksa Benedek, aki az UVSE játékosaként két évvel fiatalabbként került be a válogatottba.

Ott volt a krétai és a szombathelyi tornán is. „Azért voltak fontosak ezek a tornák, hogy megismerjük az ellenfeleket, nagyjából felmérjük, milyen a mezőny. Fárasztó volt, főleg a görög túra, de szerintem sikeres. Az elsődleges célom, hogy az alapcsapatba beverekedjem magam, remélem, erre lesz lehetőségem kint. Jó lenne minél több gólt lőni, és a védekezésben is megtenni a magamét” – mondta a fiatal Baksa Benedek.

Az alapcsapatba kerülést azért említette Benedek, mert a vb-n 9+2 főt lehet benevezni egy mérkőzésre, a meccsek között pedig két játékost lehet cserélni – ha erre van igény.

Ami a másik újoncot illeti (a harmadik egyébként a kapus Leposa Gábor): Horkai György szerint Lukács Ábel érkezésével stabilizálódik a csapat védekezése:

„Jó érzés, hogy Gyuri bá így gondolja, mindent megteszek majd, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Jó Örülök, hogy én is utazhatok, első világversenyem lesz ez, a többiek nagyon befogadóak voltak, miután bekerültem a bő keretbe” – mondja Ábel, akinek testvére, Dorián egy korosztállyal feljebb, a junior-válogatott keretében készül a hollandiai Európa-bajnokságra, és akinek édesapja, Lukács Dénes már Egyiptomban végzi klubteendőit. „Természetesen nagyon örült apu, hogy bekerültem a keretbe, támogat mindenben és szurkol. Remélem, jól megoldom majd a bekkelést, a feladataimat és a támadásokba is be tudok segíteni minél hatékonyabban. Kemény torna lesz, sok az erős ellenfél” – tette még hozzá.

Vadovics Viktor a csapat egyik húzóembere jó ideje, most is vezérszerep vár rá.

„Elég hosszú volt a felkészülés, szóval sokat dolgoztunk. Meg is van ennek a hatása, szerintem erős a csapatunk. Nagyon bízom benne, hogy jobb helyezést tudunk elérni, mint tavaly. Legalábbis az van bennünk, hogy mindenképp szeretnénk elfeledtetni azt a hetedik helyet. Ez lesz a legfontosabb célunk. Sok múlik majd azon, hogy az új szabályokhoz ki alkalmazkodott jobban, a berögződéseket hátra kell hagyni. Nekem mondjuk a négyes labdához volt nehéz hozzászokni, szerencsére már túl vagyok rajta, csak, majd ha elkezdődik a bajnokság, akkor megint nehéz lesz visszaállni. De az még messze van, most a vb-n kell a legjobban teljesíteni” – mondta Viktor, akinek nagy esélye van arra, hogy a szeptember 11. és 18. közötti, hollandiai junior Eb-re is utazzon (ott is a „régi” szabályok az uralkodóak).

De erre még nem gondol, mint ahogy leendő miskolci szereplésére sem, oda igazolt az UVSE-ből, Lukács Ábelhez hasonlóan. „Beszéltem már Hornyák Olival párszor, ő ugye ott játszik már egy éve, de még nem gondolok a bajnoki feladataimra, nagyon szeretnék a válogatottal egy szép eredményt elérni Montenegróban” – így Vadó.

Így legyen!
 
A világbajnokságra utazó keret:

Kapusok: Bányai
Márk, Leposa Gábor

Mezőnyjátékosok: Nagy Ádám, Zerinváry Lóránd, Sugár Péter, Lukács Ábel, Vadovics Viktor, Burián Gergő, Teleki András, Fekete Gergő, Kardos Alexander, Kósa Balázs, Baksa Benedek


A világbajnokság programja, mentrendje, csoportjai és Horkai György előzetese itt olvasható.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
ifiválogatott
ifjusagi valogatott
podgorica
u18-as válogatott