cover image
Egyéb

Újra megtelt élettel az egri Bárány-uszoda legendás medencéje

2016. július 22. 15:12

Elkészült Egerben a félmilliárdos beruházás első üteme, az egri utánpótlás pedig birtokba vette a forrásvízzel működő medencét.

A társasági adó forrásainak segítségével (is) 530 millió forintos beruházással, három ütemben újul meg a Bitskey-uszoda mellett fekvő Bárány-uszoda Egerben. 2015 tavaszán indultak a munkálatok, és ahogyan Bárány Attila klubelnök fogalmazott pénteken: „Már nagyon hiányzott a medence”.

Fotó: Fehér Kálmán

Fotó: Fehér Kálmán

De vége az első ütemnek egy ideje, és a jogi, bürokratikus követelmények megszerzése után csütörtökön a ZF-Eger fiatal játékosai már a kavicsos medencében edzhettek.

„Tudni kell, hogy ez még csak egy ideiglenes állapot, hiszen az ősszel elkezdődik az öltözőépület felépítése, és az idő alatt nem lehet majd valószínű használni ezt a medencét. De addig igen, és ennek nagyon örülünk, boldogok vagyunk, hogy a nyár közepén birtokba vehettük. Már egy másfél hónapja elkészült, de a használatba-vételi engedélyt csak a minap kaptuk meg” – mondta kérdésünkre Bárány Attila.

Fotó: Fehér Kálmán

Fotó: Fehér Kálmán

A medence kuriózuma megmarad: a korábbi, 16 méter széles medence kétharmada kavicsos volt, és ez a továbbiakban is így lesz. Az 50 méteres játéktér viszont már 21 méter széles, és mindenhol 2 méter mély a víz. A vize továbbra is forrásvíz, ami a kavicsos részről érkezik.

Fotó: Fehér Kálmán

Fotó: Fehér Kálmán

Egyfajta tesztüzem tehát a mostani, de Fehér Kálmán fotóin is látszik, a miliő újra pazar Eger városának egyik ékkövénél.

-ds-

Vízilabda hírek
eger
bárány attila
bárány uszoda