cover image
Egyéb

Nagy meccsen nyert a Fradi

2016. február 24. 19:51

Az E.ON férfibajnokság felsőházi küzdelmeinek 1. fordulójában a zöld-fehérek a Szegedet győzték le hatalmas csatában 12–11-re. A Szolnok a Vasast, az Eger a Honvédot múlta felül magabiztosan.

A Szolnok a második negyed 3. percében úgy járt 5–0-nál a Vasas ellen, hogy a Recco ellen is remeklő, mostanság felettébb gólerős Milan Alekszics már három találatnál járt. A Steinmetz Ádám által kiharcolt fórt aztán Gyárfás Tamás belőtte, más kérdés, Alekszics azonnal villant újra. Sőt csapata meg sem állt 9–1-ig, avagy Cseh Sándor együttese a várakozásoknak megfelelően Varga Dénes nélkül is magabiztosan haladt célja felé. A céljukat a felsőházba jutással már teljesítő, ám természetesen ott is kisebb terveket szövögető fővárosiak nem igazán tudták feltörni a hazai védelmet, ráadásul Decker Attila is stabil pont volt a címvédő kapujában (14/20-szal, azaz 70%-kal zárt), csupán a különbség volt kérdés. A végén, köszönhetően az utolsó negyed 3–2-es Vasas-sikerének tíz gól alatt maradt Földi László együttese, hiszen 15–6-nál szólalt meg a duda.

Az alapszakaszban csoportjában meglepetéscsapatnak elkeresztelt Honvéd Egerben is bizonyította, nem volt véletlen az eddigi teljesítménye. A Bajnokok Ligájában is vitézkedő hazaiak Hosnyánszky Norbert két emberelőnyös góljával (a fórokat Hárai Balázs "szállította") igyekezett ellépni, de Vad Lajos együttese tartotta a lépést, Kovács Gergő és Simon Roland góljaival egyenlített. A negyedet nehezen 4–3-ra hozta a házigazda, majd a másodikat szorosabb védekezéssel, hatékonyabb támadójátékkal 4–0-val kezdte (Hárait speciel nem tudták tartani, a válogatott center ráadásul fórban gólokat is lőtt), azaz 8–3-ra elhúzott, mégsem esett össze a Honvéd: Kovács Gergő és Kiss Bálint előnygóljaival közeledett.

Nagyszünet után a Honvéddal egykor BL-t nyerő Szivós Márton (akciógól) és Biros Péter (megúszás) révén alakította 10–5-re az állást az Eger, és szép lassan bedarálta ellenfelét. A végére kijött a két csapat közötti különbség, Dabrowski Norbert együttese 15–8-cal „melegített” a szombati, OSC elleni fontos rangadóra.

A legszorosabb parti az Euro Kupában induló két együttesünk között zajlott. Jól kezdett a Ferencváros, Nyéki Balázs fórból, Joel Swift akcióból talált be, és még csupán másfél perc telt el. A Szeged kapcsolt: Aljosa Kunac fórból, Lukas Seman akcióból köszönt be, sőt aztán Palotás Gergely is szerzett egy akciógólt, azaz már a vendégeknél volt az előny! Varga Zsolt csapata következett (Aidan Roach és Marko Csuk), újfent hazai előnyt állt a népligeti táblán, ám a szegedi Varga Zsolt egyenlített. És így ment tovább... 7–5-nél két góllal, aztán rendre egy találattal álltak jobban a zöld-fehérek, ám a csongrádiak mindig képesek voltak egyenlíteni. A kapusoknak nem sok babér termett, a lövések zömmel jó helyre mentek, élvezetes volt a csata.

A negyedik negyedben 10–10 után két Fradi-gól következett: Swift centerből talált be, a Szeged kihagyott egy fórt, majd Manhercz Ádám lövését védte a belelendülő Vogel Soma, hogy aztán Marko Avramovics villanjon. 5.16 volt hátra, a mérkőzés addigi történései alapján nem sokan számítottak arra, hogy már csak egy gól esik. Pedig így történt, s az is csupán két másodperccel a vége előtt Sedlmayer Tamás ötmétereséből (Sánta Dániel harcolt ki). Hiába lőttek többet is a szegediek, Vogel elkapta a fonalat, és a hazai védelem is állta a sarat, így egy gólt megőrizve előnyéből nagyon fontos három pontot szerzett a Ferencváros, amelyben Marko Csuk négy gólig jutott.

 
Eredmények – E.ON férfibajnokság, felsőház, 2. forduló

Szolnoki Dózsa-Közgép–VasasPlaket 15–6 (3–0, 4–1, 6–2, 2–3)
Gólszerzők:
Alekszics 4, Younger 3, Madaras 2, Jansik D., Hangay Z., Fülöp, Mezei, Gocics, S. Mitrovics, ill. Gyárfás 2, Bóbis, Burián, Delgado, Saric
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–RacioNet-Honvéd 15–8 (4–3, 4–2, 4–2, 3–1)
Gólszerzők:
Hárai 4, Hosnyánszky 3, Szivós 2, Biros P., Erdélyi, Lőrincz, Zalánki, Bedő, Angyal, ill. Kiss G. 2, Kovács G. 2, Kiss B., Simon R., Illés, Fejős
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-PQS-Waterpolo–ContiTech-Szeged-Diapolo 12–11 (3–3, 3–2, 4–4, 2–2)
Gólszerzők:
Marko Csuk 4, Swift 3, Roach 2, Nyéki, Kolozsi, Avramovics, ill. Sedlmayer 2, Varga Zs. 2, Manhercz K. 2, Kiss Cs., Sánta, Palotás, Kunac, Seman
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény:

A-Híd-OSC-Újbuda–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 14–6 (3–1, 4–2, 4–2, 3–1)
Gólszerzők:
Graham 3, Decker Á. 3, Nagy Á. 2, Kovács G. 2, Juhász, Salamon F., Bundschuh, Brguljan, ill. Pásztor 3, Török, Létay, Nagy S.

Az állás:

1. Szolnok 45 pont
2. OSC 39 pont
3. Eger 39 pont
4. FTC 36 pont
5. Honvéd 31 pont
6. Szeged 24 pont
7. BVSC 23 pont
8. Vasas 23 pont

A 2. forduló programja
Február 27., szombat


Szolnoki Dózsa-Közgép–FTC-PQS-Waterpolo, 16.00
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–RacioNet-Honvéd, 18.00
VasasPlaket–ContiTech-Szeged-Diapolo, 18.00
A-Híd-OSC-Újbuda–ZF-Eger, 20.15 (tv: M4)


Vízilabda hírek
férfibajnokság
felsőház