cover image
Egyéb

OSC-sikerrel rajtolt a középszakasz

2016. február 23. 19:15

Az E.ON férfibajnokság felsőházi küzdelmeinek 1. fordulójában Vincze Balázs együttese magabiztosan győzte le a BVSC-t. Soraiban bemutatkozott a brazil center, Antonio Inserra Neto.

A Ferencváros elleni magabiztos idegenbeli diadal után a középszakaszt is győzelemmel kezdte az OSC. Vincze Balázs együttese tévémeccsen a BVSC ellen bizonyította erejét: rögvest az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést, a jó védekezés és Barabás Botond jó védései mellett hatékonynak bizonyult a támadójátéka, szebbnél szebb gólokkal menetelt előre. A zuglóiak igyekeztek becsülettel, ám kijött a két keret közötti tudásbeli különbség.

A hazaiaknál bemutatkozott az új brazil center, Antonio Inserra Neto is, aki Német Tonit váltva igyekezett csapata hasznára válni – egy-két mozdulat jelezni engedte, van benne spiritusz, igazán kemény megpróbáltatások azonban többek között szombaton, az Eger elleni szintén M4 által közvetített partin vár majd rá, no és persze a teljes csapatra.
 
Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője:

„Örülök, hogy Barabás Botond lehúzta a rolót az elején, ami nagymértékben segítette a csapatot, el tudtuk szép fokozatosan lépni. Azt a védekezést tudtuk játszani amit az előző hetekben is, és ugyanolyan eredményesen működött. Mellette a támadások is többé-kevésbé eljutottak oda, hogy gólhelyzetben lévő játékos tudjon kapura lőni.”

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője:

„Jó, lendületes meccs volt, fizikailag nem voltunk alárendeltek. Sajnos nem váltottuk gólra az első negyedben a helyzeteinket, elmentek két-három góllal, majd szépen bedaráltak minket. Gratulálok ellenfelünknek, megtisztelő, hogy nem vettek vissza, és ugyanolyan intenzitással játszottak végig. Küzdöttünk, próbáltunk korrigálni az eredményen.”


Eredmények – E.ON férfibajnokság, felsőház, 1. forduló

A-Híd-OSC-Újbuda–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 14–6 (3–1, 4–2, 4–2, 3–1)
Gólszerzők:
Graham 3, Decker Á. 3, Nagy Á. 2, Kovács G. 2, Juhász, Salamon F., Bundschuh, Brguljan, ill. Pásztor 3, Török, Létay, Nagy S.
(Teljes jegzőkönyv: itt)

További program
Február 24., szerda
Szolnoki Dózsa-Közgép–VasasPlaket, 18.00
ZF-Eger–RacioNet-Honvéd, 19.00
FTC-PQS-Waterpolo–ContiTech-Szeged-Diapolo, 19.00

Az állás:

1. Szolnok 42 pont
2. OSC 39 pont (15 mérkőzés)
3. Eger 36 pont
4. FTC 33 pont
5. Honvéd 31 pont
6. Szeged 24 pont
7. BVSC 23 pont (15)
8. Vasas 23 pont
Vízilabda hírek
férfibajnokság
felsőház
osc
BVSC