cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Fenik ránk a fogukat – de jól van ez így!

2016. február 21. 11:38

Bíró Attila tudja, az Eb-győzelem után mindenki a mienk skalpjára vadászik, de meg kell tudni birkózni ezzel a teherrel. A keddi, novarai Világliga-selejtezőre három helyen nyúlt bele a győztes csapatba: utazik Bolonyai Flóra, Menczinger Kata és Leimeter Dóra is.

Bíró Attilaaki mint jeleztük, nemes gesztusról tanúbizonyosságot téve teljes stábját hivatalosan is aranyérmesnek tüntetett ki – kijelölte a keddi, novarai Világliga-selejtezőre utazó csapatát. Nincs könnyű dolga a szövetségi kapitánynak, hiszen a 19-es keretéből legszívesebben mindenkit játszatna, ám természetesen ezúttal is csak 13 nevet sorolhatott fel. A belgrádi ismert, csodálatos történések ismeretében mondhatnánk, hogy sokat nem kell vacillálnia, ám a szövetségi kapitány gyorsan siet leszögezni: „Az olimpiára készülünk. Rióba a legjobb tizenhárom játékos utazik, bérelt helyek nincsenek, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy az edzéseken, meccseken bizonyítson.”

Ennek szellemében ezúttal három helyen nyúlt bele az aranyérmes csapatba: az olaszok ellen ezúttal nem lesz ott Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Kisteleki Hanna, helyükön Bolonyai Flóra, Menczinger Kata és Leimeter Dóra kap szerepet. Kell-e mondani, az olimpiai selejtezőre készülő ellenfelünk vissza akar vágni a belgrádi elődöntőért, miként Bíró Attila fogalmazott: „Olaszországban élő ismerőseim jelezték, hallották, hogy fenik ránk a fogukat, de nincs ezzel baj, tudjuk, hogy mostantól sokan igyekeznek levadászni az Európa-bajnok skalpját. Erről igyekeztünk sokat beszélni a lányokkal, hiszen ez valahol egy teher, de meg kell birkózni ezzel. Akinek nem megy, az könnyűnek találtatik, de hiszem, nem lesz nálunk ilyen probléma.”
 
A kapitány hozzátette, a helyzet abból a tekintetből speciális, hogy a riválisok csúcsforma közeli állapotban igyekeznek lenni, hiszen közeleg számukra az olimpiai selejtező, miközben a mi válogatottunk értelemszerűen Rióra készül, azaz még kísérletezik. „Mindezek ellenére fontosan az eredmények, mér csak presztízs okokból is. Máskülönben muszáj előrelépnünk, a belgrádi formát nem lehet csak tartani, javulni kell, mert csak így sikerülhetnek a terveink. Egyéni és csapatszinten is fejlődni kell” – így Bíró Attila, aki március közepén Athénban egy nemzetközi tornán folytathatja majd a tesztelést. Előtte és utána a kanadaiakkal edz együtt a csapat a Szigeten, és egy közeli hivatalos meccs szervezése is műsoron van, amely az Eb-aranyérmes együttes köszöntése is lenne a Hajós uszodában. Amint hivatalos időpontja van ennek a találkozónak, természetesen azonnal jelezzük.


Női Világliga, európai selejtező, 4. forduló, a program

2016. február 23., kedd
A csoport

Franciaország–Hollandia, Lille, 20.00
Olaszország–Magyarország, Novara, 20.30

Az állás
1. Hollandia 9 pont
2. Magyarország 5 pont
3. Olaszország 4 pont
4. Franciaország 0 pont

B csoport
Spanyolország–Görögország, Sabadell, 19.15
Németország–Oroszország, Hambrug, 19.30

Az állás
1. Spanyolország 8 pont
2. Oroszország 6 pont
3. Görögország 4 pont
4. Németország 0 pont


A magyar női válogatott novarai kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Illés Anna, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

- a.z. -


Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila