cover image
Egyéb

Ahol mindenki aranyos

2016. február 20. 12:35

Bíró Attila a szerb szervezők segítéségével elérte, hogy a belgrádi győzelem után még hármat kapjunk a legnemesebb éremből, így pénteken este dr. Pavik Attilát, dr. Csernus Imrét és Búza Balázs is ki tudta „tüntetni”, avagy így minden stábtagnak van aranyérme. Megdolgoztak érte. A csapat pedig már az olaszok elleni Világliga-meccsre készül.

A kemény munka folytatódott a női válogatottnál, de mielőtt erről ejtenénk néhány szót, még van némi belgrádi utózönge. Bíró Attila szövetségi kapitány ugyanis a fejébe vette, az Európa-bajnoki győzelem után minden stábtagnak legyen aranyérme. Így miután a Kombank Arénában „csak” 18-at kapott a csapat, hármat még valahogy be kellett szerezni.

Az arany, amit dr. Pavlik Attila, dr. Csernus Imre és Buza Balázs is megkapott pénteken este

Az arany, amit dr. Pavlik Attila, dr. Csernus Imre és Buza Balázs is megkapott pénteken este

„Nagyon rendesek voltak a szerbek, segítettek megoldani a problémát. Kimondottan örülök, hogy így a játékosok mellett az összes stábtag saját aranyéremmel rendelkezik, mindenki megérdemelte ezt, mindenki sokat tett a közös sikerért” – fogalmazott Bíró Attila, aki pénteken este Kásás Tamás éttermében ünnepélyes keretek között „tüntette ki” dr. Pavlik Attila csapatdoktort, dr. Csernus Imre pszichológust és Buza Balázs videoelemzőt. Elmondhatjuk tehát, egy csapat, egy stáb, ahol mindenki aranyos…

S ha már a stáb: a ma, szombaton megjelenő Nemzeti Sport Hosszabbítás mellékletében kétoldalas cikket szentel Bíró Attila segítőinek! Rác Benedek Balázs írásában megszólal minden érintett, azaz az említettek mellett Ágó Renáta erőnléti edző, Tóth László edző, Áts Bertalan edző és Horváth Ákos masszőr is, valamint a kapitány külön beszél mindegyikükről.

Ami a szakmai munkát illeti: a csapat csütörtök óta készül együtt, de az Euroliga-szereplés miatt a szombat reggeli edzés óta komplett a keret, amely megegyezik az Eb előtti kerettel. A közös munka nem véletlen: hétfőn Olaszországba utazik a társaság, ahol kedden Világliga-mérkőzésen ugrik medencébe. Az utazó csapatról vasárnap délelőtt számolunk be – ebben az írásunkban Bíró Attila majd arról is szót ejt, hogy Eb-győztes csapatként mindenki a mieink skalpját akarja, s erre bizony készülni kell.

A magyar női válogatott kerete:

Kapusok: Bolonyai
Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi (mind Dunaújváros), Illés Anna, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

a.z.

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
stáb