cover image
Egyéb

„Tanulnunk kell belőle!”

2016. február 11. 14:35

Mint szerdán beszámoltunk róla, a Szegednek nem sikerült a bravúr, így a Brescia jutott az Euro Kupa döntőjébe. Ellenfele az orosz Kazany lesz. Kiss Csaba csapatkapitány szerint ízelítőt kaptak az európai top vízilabdából.

Jól kezdett ugye a Szeged, 2–0-ra vezetett a hódmezővásárhelyi visszavágón, ám végül a Brescia nem csak fordított, hanem állva hagyta ellenfelét. Nem véletlen, hogy Varga Péter vezetőedző a harmadik negyedben már csupán annyit kérték, felejtsék el játékosai az eredményt, és „csak” játszanak.

Kétségtelen, az olaszok megérdemelten jutottak a fináléba, még akkor is, ha a kinti meccs finoman fogalmazva a szegedieknek állt – bizony, nagy kár a bresciai utolsó negyedért. Mint ahogy nagy kár a 8–9-ről induló visszavágón kihagyott lehetőségekért is – említhetjük itt a két kihagyott ötméterest például. Nincs ha a sportban, de ugyebár…

A Szeged Európa-bajnok, sok nagy csatát megélt csapatkapitány, Kiss Csaba a klub hivatalos oldalának adott nyilatkozata reálisan értékel: „Nagyon csalódott vagyok, bár nyilván még jobban csalódott lennék, ha olyan csapattól kaptuk volna ki, akiknél jobbak vagyunk. Így se jó, így se könnyű, de valóban egy erősebb ellenféltől szenvedtünk vereséget. Úgy gondolom, egy kicsit elaltattak bennünket a kinti mérkőzésen, és itt nekik akartunk ugrani, de visszapattantunk róluk, Ízelítőt kaptunk az európai top vízilabdából. Tanulnunk kell belőle!”

Történt, ami történt az elődöntőben, a Szeged egészen a legjobb négyig menetelt a második számú kupasorozatban, ami feltétlen dicséretet érdemel. Arról nem beszélve, hogy az anyagi ráfordítás minden bizonnyal szakmai oldalon kamatozhat, hiszen ilyen kiélezett meccseken is fejlődhetett a társaság.

A sorozat döntőjében a Brescia a Sintez Kazannyal csatázhat majd – az oroszok az öt gólig jutó Ivan Nagaev vezérletével 12–7-re győzték le a Mornar Split együttesét, így nem csak ledolgozták az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányukat, hanem összesítésben hárommal jobbnak is bizonyultak.


Eredmény – Euro Kupa, férfiak, elődöntő, 2. mérkőzés

Sintez Kazany (orosz)–Mornar Split (horvát) 12–7 (5–1, 1–1, 3–3, 3–2)
Gólszerzők:
Nagaev 5, Yankov 2, Pliskevich, Odintsov, Antonyevich, Marelja, Ryzhov, ill. Buha 3, Viskovic 3, Goreta
Továbbjutott: Kazany, 19–16-os összesítéssel

Emlékeztető
ContiTech-Szeged-Diapolo–AN Brescia (olasz) 10–15 (3–3, 1–4, 2–4, 4–4)

Gólszerzők:
Varga Zs. 4, Kunac 3, Manhercz K. 2, Palotás, ill. Molina 3, Napolitano 2, C. Presciutti 2, Ubovics 2, Rizzo 2, Bertol, Randjelovics, Nora, N. Presciutti
Továbbjutott: Brescia, kettős győzelemmel



Vízilabda hírek
euro kupa
szeged
brescia
kiss csaba