cover image
Egyéb

BENU Magyar Kupa: a Szeged és a Szolnok továbbment

2015. november 22. 17:21

Hatalmas csata után nyert a Kaposvár ellen idegenben a Szeged (Pécsett), így ott van az egri négyes döntőben. A Szolnok másodszor is megverte a Debrecent.

Kisebb meglepetésre 10-10-re végzett a Kaposvár az első mérkőzésen Szegeden, így az esélyesebb szegedieknek oda kellett tenni magukat a visszavágón. Elsősorban védekezésben kellett javulniuk a második találkozóra, amelyet a sátorproblémák miatt Pécsett rendeztek.

Jól is ment a védekezés az elején, hiszen 1-0-ra hozta az első negyedet a csapat, és a másodikban is jól haladt, egészen a 6. percig, amikor 3-1-es szegedi előnynél 4 perces kiállítást kapott brutalitásért Aljosa Kunac! Kovács Olivért állították ki róla, alighanem nagy volt a kakaskodás kettejük között. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a másik fél élt az emberelőnyével, a nagyszünetre 3-3-ra alakult az állás, és még a harmadik negyedben is 1 perc 44 másodpercig előnyben maradhatott a Kaposvár.

Lőttek is rendre, főleg Parezanovics, de nem voltak pontosak a „hazaiak” (ő például 1/5-ös mutatóval állt a harmadik negyed második percére), így elfogyott az emberelőnyük, szép lassan. Mellesleg a Kaposvár is kapta a hátrányokat (11 személyi hibánál jártak a meccs ezen szakaszára), Sántavy Máté, a csapat egyik legjobbja ki is pontozódott a 20. percben, és kisvártatva Lukas Seman megszerezte ismét a vezetést a Szegednek (3-4).

Nagyon izgalmas volt a párharc, a bajnokságban gyengén szereplő Kaposvár becsületére legyen mondva, miközben a két kapus is tett azért, hogy szoros legyen a küzdelem. Fontos előnyt hagyott ki a 21. percben a Kaposvár, Manhercz Ádám blokkja kellett ehhez, hogy aztán a tesó, Krisztián növelje a vendégek előnyét (3-5). A negyed 6. percében 5 méterest lőhetett a Kaposvár a grúz Jhmnaishvili hibája nyomán, sárga lapot is kapott a kispad, a büntetőt azonban Berta József kihagyta!

És büntetett, csak másképp, a Szeged: Palotás Gergely emberelőnyből 6-3-ra növelte az előnyt, először volt háromgólos a különbség. Sőt, még belefért egy büntető is a szegedieknek, így 4-1-re nyerték a harmadik szakaszt, merthogy a negyed végén még Berta emberelőnyben azért betalált a hazaiak részéről (4-7).

Aztán emberfórból a fiatal Dobos Dávid csökkentette kétgólosra a vendégek előnyét (5-7), kapaszkodni próbált a Kaposvár. Sedlmayer Tamás viszont a lehető legjobbkor lőtt először kapura, merthogy hálót ért az első próbálkozása emberelőnyben (5-8). Más kérdés, hogy többet nem próbálkozhatott, mert 20 másodperccel később kipontozódott. Az előnyt Kovács Olivér váltotta gólra, hat és fél perc izgalom volt még hátra.

Kiss Csaba például nyomban kihagyott egy büntetőt, majd ziccerben védett nagyot Szécsi Zoltán. Négy perccel a vége előtt Dobos Dávid emberelőnyből lőtt újabb gólt, már csak eggyel vezetett a Szeged! De nem hagyták magukat, Manhercz Krisztián gólpassza után Chilkó Márton talált be (7-9). A meccs 2 perccel a vége előtt dőlt el, amikor Sánta Dániel lőtt akciógólt (7-10).

A vége szegedi siker, de a Kaposvár építkezhet a bajnokságban ebből a negyeddöntőből.

Szolnokon nem számítottunk meglepetésre, hiszen a címvédő már az első meccsen nagy előnyt harcolt ki magának. A DVSE-nek nem lehetett más a célja, minthogy játsszon egy jó meccset a Tiszaligetben. Végül ezt a meccset is hozta a Szolnok, érdekesség, hogy a találkozón 10 büntetőt ítéltek a játékvezetők.

Eredmények – BENU Magyar Kupa, negyeddöntők, 2. mérkőzések:

Kaposvári VK-Szeged-Diapolo 9-12 (0-1, 3-2, 0-4, 5-5)
Gólszerzők:
Dobos 2, Berta 2, Juhász-Szelei 2, Kovács O., Nikolov, Parezanovics, Juhász-Szelei, illetve Seman 3, Pellei F. 2, Chilkó 2, Sánta, Sedlmayer, Palotás G., Manhercz K., Manhercz Á.
Teljes jegyzőkönyv itt.

Továbbjutott a Szeged 22-19-es összesítéssel.

Szolnoki Dózsa-Közgép-Debreceni VSE 14-8 (4-1, 3-4, 4-2, 3-1)
Gólszerzők:
Alekszics 4, Fülöp B. 3, Mitrovics 2, Madaras,Hangay Z., Younger, Varga Dániel, Varga Dénes, illetve Halek 2, Kállay 2, Hoppál 2, Süveges, Szőke
Teljes jegyzőkönyv itt.

Továbbjutott a Szolnok 27-13-as összesítéssel!

További eredmények:
 
FTC-PQS Waterpolo-ZF-Eger 9-13 (1-3, 3-3, 1-5, 4-2)
Gólszerzők:
Dőry 4, Marko Csuk, Marnitz G., Tóth M., Swift, Roach, illetve Hárai 3, Vapenszki 3, Szivós 2, Cuckovics 2, Hosnyánszky, Bedő, Erdélyi
Teljes jegyzőkönyv itt.

Továbbjutott az Eger 21-18-as összesítéssel.

A-Híd-OSC-Újbuda-RacioNet-Honvéd 10-5 (1-0, 3-1, 3-2, 3-2)
Gólszerzők:
Bundschuch 2, Bátori 2, Hegedűs 2, Gór-Nagy, Kovács G., Graham, Brguljan, illetve Kiss B., Fazekas T., Illés, Kovács G., Kalanovics
Teljes jegyzőkönyv itt.

Továbbjutott az OSC 20-15-ös összesítéssel.

-ds-

Vízilabda hírek
benu magyar kupa
BENU
magyar kupa