cover image
Egyéb

BENU férfi MK: ez izgalmas!

2015. november 21. 19:56

A Szeged–Kaposvár és a Honvéd–OSC mérkőzés is hatalmas csatát, döntetlent hozott, avagy a vasárnapi visszavágón dől majd el, mely együttesek jutnak a sorozat négyes döntőjébe.

Mintha hullámvasúton ült volna az ember. Noha a mérkőzés előtt az Euro Kupában a négy közé jutáshoz közel álló szegediek egyértelmű esélyesnek tűntek, a kaposváriak igazolták, nem szabad őket leírni. Nikola Nikolov szerzett vezetést a vendégeknek, majd Kiss Csaba egyenlítése után Polovic Krisztián állította be az első negyed végeredményét.

Sánta Dániel egyenlített, de ekkor Kovács Olivér szerzett gólt, avagy 3–2-re a somogyiak vezettek a 10. percben. Nos, ekkor „robbantott” a hazai együttes: hátul összeállt a védekezése, elöl pedig beindult a henger, hiszen Sedlmayer Tamás (ötméteresből), Lukas Seman, Pellei Frank majd Chilkó Márton is betalált, azaz három perc alatt 4–0-s etap következett.

„Eldőlt?” – tették fel sokan a kérdést az újszegedi uszodában. Aztán a Kaposvár bizonyította erejét! A 3–6-os hátrányból a 20. percre 7–6-os előnyt hozott össze. Polovic és Mihailo Parezanovic még a második negyedben lőtt gólt, majd utóbbi fordulás után hamar egyenlített. A vezetést aztán Kovács Olivér találata jelentette, miközben Szécsi Zoltán védett nagyokat (9/19, 47%) a vendégkapuban. A hatalmas küzdelemben ismét fordult a kocka: Sánta és Aljosa Kunac lőtt gólt, újra vezetett a házigazda.

watch?v=xm7dQ0ZLRpMAz utolsó negyedben Sántavy Máté egyenlített, de Pellei góljával újra a Szeged vezetett. A kaposvári Palotás Sámuel „szólt” eztán, ám Sedlmayer időkérés után újfent hazai vezetést hozott össze, a záró szó azonban – már ami a gólokat illeti – Kovács Olivéré volt, az ő gólja állította be a 10–10-es végeredményt. Érdekes visszavágó következik vasárnap Pécsett, hiszen Kaposváron a Katasztrófavédelem döntése miatt nem rendezhetik meg a találkozót.

watch?v=cYBXeD6gzIkA fővárosi rangadón a Honvéd remekül kezdett az OSC ellen: Fazekas Tibor szerzett vezetést, majd Bátori Bence egyenlítése után Fejős Róbert és Borsós Endre talált be. A második negyedben a románok ellen a válogatottban is bizonyító Kovács Gábor, majd már a harmadik etapban Kevin Graham révén egyenlített a vendégcsapat, ám kisvártatva Fejős szerzett megúszás góljával ismét hazai előnyt jegyezhettünk fel. Bátori újabb góljára Kiss Gergelynek volt válasza, azaz foggal-körömmel őrizte előnyét Vad Lajos együttese.

A záró negyedben aztán fordítani tudott az OSC: előbb Juhász Zsolt lőtte be a Kovács Gábor által kiharcolt ötméterest, majd Salamon Ferenc lőtt szabaddobásból gólt. Másfél perccel a vége előtt Kiss Bálint is kibrusztolt egy ötöst Decker Ádámról, amelyet Illés Sándor váltott gólra, így végül aztán ezen a mérkőzésen is döntetlen született (említsük meg a két remeklő kapust, az 50%-kal védő György Dávidot, illetve a 60%-kal záró Barabás Botondot!), avagy itt is meglehetősen érdekes vasárnapi visszavágóra van kilátás.


Eredmény – BENU férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Szegedi-Diapolo–Kaposvári VK 10–10 (1–2, 5–3, 2–2, 2–3)
Gólszerzők:
Sánta 2, Pellei 2, Sedlmayer 2, Kiss Cs., Seman, Kunac, Chilkó, ill. Kovács O. 3, Parezanovic 2, Polovic 2, Palotás S., Nikolov, Sántavy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–A-Híd-OSC-Újbuda 6–6 (3–1, 0–1, 2–2, 1–2)
Gólszerzők:
Fejős 2, Borsós, Kiss G., Illés, Fazekas, ill. Bátori 2, Kovács G., Juhász, Salamon, Graham
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
benu magyar kupa
honvéd
osc
kaposvár
szeged