cover image
Egyéb

Öt év után sikerrel tért vissza a Fradi!

2015. szeptember 30. 18:52

A horvát Jadran Split ugyan kemény ellenfél volt, ám a zöld-fehérek felőrölték riválisukat, és 11–8-as győzelemmel kezdték meg szereplésüket az Euro Kupa népligeti selejtezőjében.

Ha a szegediek hangoztatták a győztes meccsük után, hogy tipikus első parti volt az övék, a Ferencváros játékosaira legalább annyira igaz lehetett a megállapítás. A hazai medencében szereplő zöld-fehérek Pohl Zoltán góljával ugyan vezetést szereztek, ám eleinte erőteljesen érződött némi megilletődöttség a társaságon. A fiatal horvátok mintha mindegy-mindegy alapon vízilabdáztak volna, bátran tüzeltek, meglepve ezzel a sérülések miatt alaposan átalakított Fradi-védelmet.

A 3–2-es spliti első negyed azonban nem törte meg a csapatot (itt is elhangzott amúgy az „Ébredjetek fel!” kispadüzenet), jól reagált a nem várt kezdésre, egyszersmind Marko Csuk, Dőry Farkas és Nyéki Balázs góljaival a nagyszünetre képes volt a fordításra.

fradik3.JPGA harmadik negyed elején Vogel Simon gólját követően már plusz kettővel ment Varga Zsolt együttese (6–4), ám újabb meglepetésre a Jadran Split egyenlíteni tudott. Sőt a vezetésért támadott, ám a fonalat egyre inkább elkapó Gárdonyi András bravúrja után Nyéki megúszás gólja hatott idegnyugtatóan, majd egy újabb kapus „csoda” után Tóth Márton tette be a vízről parádésan a labdát egy kipattanó után. Felőrölte ellenfelét a nemzetközi porondra öt év után visszatérő Fradi, láthatóan már élvezte is a játékot, 10–6-nál már csak a különbség volt a kérdéses. A vége 11–8 lett, és itt is elmondhatjuk: elsőnek azért nem volt ez rossz!

„A Jadran Split masszív, erős csapat, ami nem meglepő, mégiscsak egy tradicionális horvát együttesről beszélünk. Nem kezdtünk jól, idegesnek tűntünk, ám idővel összeállt a védekezésünk, és kapusunk is elkapta a fonalat. Saját pályafutásomra támaszkodva azt mondhatom, hat meccsen keresztül zsinórban jól játszani finoman fogalmazva nem egyszerű feladat, nálunk négyig ment. A lecke tehát adott, valahogy meg kell oldanunk. Elemzünk, videózunk majd, célunk természetesen, hogy minden meccsünket megnyerjük valahogy” – fogalmazott a lefújást követően Varga Zsolt vezetőedző.

„A kezdéstől eltekintettem volna, de szerencsére hamar észbe kaptunk. A védekezésben követtünk el a meccs első időszakában olyan hibákat, amelyek bosszantóak voltak, nekem sem jött ki a lépés, de a csapat erejét mutatja, hogy képesek voltunk váltani. Öt év után játszik a Fradi a nemzetközi porondon, minden bizonnyal emiatt is voltunk a kelletténél talán idegesebbek, ezért lett a mérkőzés a vártnál talán nehezebb. De nyertünk, és boldog vagyok, valóban megalapozhatja ez a győzelem a folytatást. Személy szerint nekem is erőt adhat. Hogy hat meccset zsinórban hogy viselünk el? A debreceni tornán ötöt játszottunk, ezzel is készültünk, nyugodtan mondhatom, állunk a feladat elébe” – mondta a találkozón remekül védő Gárdonyi András.

Eredmény – Euro Kupa, férfiak, 1. selejtezőkör, A csoport, Népliget
Ferencváros PQS-Waterpolo–Jadran Split (horvát) 11–8 (2–3, 3–1, 3–2, 3–2)
Népliget, vezette:
Csirics (szerb), Tkachenko (orosz)

Ferencváros: Gárdonyi – Avramovics 1, Nyéki 2, Pohl 2, Roach, Tóth M. 1, Marko Csuk 2. Csere: Dőry 1, Swift, Vogel Simon 1, Marnitz G. 1. Vezetőedző: Varga Zsolt

Jadran: Strujic – Vranjec 2, Franicevic 1, Vukic 2, Pavlovic 1, Santini 1, Koljanin 1. Csere: Tonkovic, Milardovic, Bustovacic, m. Divkpvic, A. Divkovic. Vezetőedző: Mirsad Zajmovic

Gól/emberelőny:
5/9, ill. 3/9

Már közölt eredmény:
Szeged-Diapolo–Strasbourg (francia) 13–10 (4–2, 3–2, 2–3, 4–3)

További program:

20:20: Acquachiara (olasz)-Primorac Kotor (montenegrói)

Október 1., csütörtök:
09:00:
Esslingen (német)-Jadran Split (horvát)
10:40: FTC-PQS-Waterpolo-Strasbourg (francia) (Digi Sport1 élő)
12:20: Szeged-Diapolo- Acquachiara (olasz) (Digi Sport1 élő)

17:00: Strasbourg (francia)-Esslingen (német)
18:40: Acquachiara (olasz)-FTC-PQS-Waterpolo (Digi Sport2 felvételről 23.10)
20:20: Primorac Kotor (montenegrói)-Jadran Split (horvát)

Október 2., péntek:
17:00:
Szeged-Diapolo-Esslingen (német) (Digi Sport2 élő)
18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport2 élő)
20:20: Acquachiara (olasz)-Strasbourg (francia)

Október 3., szombat:
09:00:
Jadran Split (horvát)-Acquachiara (olasz)
10:40: FTC-PQS-Waterpolo-Esslingen (német) (Digi Sport1 élő)
12:20: Szeged-Diapolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport1 élő)

17:00: Primorac Kotor (montenegrói)-Esslingen (német)
18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Szeged Diapolo (Digi Sport2 élő)
20:20: Strasbourg (francia)-Jadran Split (horvát)

Október 4., vasárnap:
09:00:
Strasbourg (francia)-Primorac Kotor (montenegrói)
10:40: Szeged-Diapolo-Jadran Split (horvát) (Digi Sport1 élő)
12:20: Acquachiara (olasz)-Esslingen (német)
Vízilabda hírek
ftc
euro kupa
split