cover image
Egyéb

Győzelemmel nyitott a Szeged az Euro Kupában

2015. szeptember 30. 17:22

Varga Péter együttese a Népligetben a francia Strasbourgot győzte le 13–10-re.

Van nemzetközi klubélet a Bajnokok Ligáján kívül is, avagy ismét magyar csapatokért szoríthatunk a második számú sorozatban, amelyet momentán Euro Kupának hívnak. A kupa ezen fázisában az egyik selejtezőkör rendezési jogát az évről évre tudatosan építkező Ferencváros vállalta magára, és a sorsolásnak hála, másik indulónk, a Szeged is ide kapott besorolást.

Varga Péter együttese játszotta a vasárnapig tartó meccsdömping első partiját, ellenfele a Strasbourg volt. Eleinte úgy tűnt, könnyed bemelegítés vár a társaságra, hiszen a 2003-as világbajnok Varga II Zsolt a Lukas Seman által kiharcolt ötméteres értékesítése mellett két fórt is bevágott zsinórban, majd Manhercz Krisztián is magától adódó természetességgel fordult le ellenfeléről, és lőtte be a ziccert. Romain Blary centergólja persze árulkodott arról, a túloldalt is találunk azért néhány jó játékost, és a horvát David Babic találata is jelezte, lazítani nem szabad.

A 4–2-es nyitónegyed mindazonáltal megnyugtatónak tűnt. Igen ám, de Romain Blary két újabb centergóllal bizonyította, a francia válogatottban sem véletlen számít húzóembernek, sőt mi több, kétszer már a vezetésért támadott emberelőnyben a rivális. „Ébredjünk fel!” – kérte játékosaitól Varga Péter, akinek legelőször Sedlmayer Tamás „fogadott szót.” A felnőtt válogatatott ajtaján egyre erőteljesebben kopogtatni kívánó pólós ejtett egyet precízen, majd egy a kapusról kipattanóra érkezett menetrendszerűen. Seman 7–4-et jelentő gólja állította vissza a 4–1-nél már meglévő háromgólos előnyt, avagy a nagyszünetben már újfent meg lehetett nyugodni.

A folytatásban egy darabig még tartotta a lépést a Strasbourg a Szegeddel, sőt a harmadik negyedet 3–2-re meg is tudta nyerni, ám a mieink újfent megrázták magukat, és nem forgott veszélyben a siker. 11–7 után ugyan két gólra felzárkóztak Babic vezetésével a vendégek, ám többre nem futotta az erejükből.

Tipikus első meccs volt, de a lényeg: újra európai porondon a Szeged, és mindezt győzelemmel ünnepelhette.

„A lényeg, hogy a nemzetközi porondra léptünk, nyertünk, gratulálok a fiúknak. Talán egy picit nehezebb volt, mint gondoltam, jobban izgultunk az elején, aztán összeszedtünk magunkat, majd újra kiengedtünk, hullámzó volt a játékunk. Többet várok magunktól, az egyértelmű, tipikus első meccs volt, megyünk tovább” – értékelt Varga Péter.

„A sorsolás után talán azt gondolhattuk, ez egy könnyű meccs lesz, hiszen a magyar vízilabda jóval a francia előtt jár. Aztán idejött a Strasbourg négy horvát játékossal, orosszal és válogatott francia pólóssal, és megmutatta az erejét. Szóval csalóka a kép. Kétségtelen, egy fokkal azért könnyebb csatára számítottunk, de nincs ezzel baj, legalább a saját bőrünkön éreztük, nem lazíthatunk. Nyilvánvalóan a neheze csak most következik” – fogalmazott a rutinos Európa-bajnok, három gólt szerő Kiss Csaba.
 
Eredmény – Euro Kupa, férfiak, 1. selejtezőkör, A csoport, Népliget
Szeged-Diapolo–Strasbourg (francia) 13–10 (4–2, 3–2, 2–3, 4-3)
Népliget, vezette:
Balzan (máltai), Colominas (spanyol)

Szeged: Meixner – Palotás, Kiss Cs. 3, Seman 1, Varga II Zs. 4, Manhercz Á., Kunac. Csere: Sánta, Pellei, Sedlmayer 2, Manhercz K. 3, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter

Strasbourg: Fontani – Sutic, Racunica, R. Blary 4, van Peperstraete 1, Babic 4, Bratic 1. Csere: Solnon, Q. Blary, Chion, Lanau, Denux. Vezetőedző: Sebastien Berenguel

Gól/emberelőny: 3/5, ill. 1/10

Gól/kettős emberelőny: 0/1, ill. -

Gól/ötméteres: 3/3, ill. -
 
További program:

18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Jadran Split (horvát) (Digi Sport1 élő)
20:20: Acquachiara (olasz)-Primorac Kotor (montenegrói)

Október 1., csütörtök:

09:00:
Esslingen (német)-Jadran Split (horvát)
10:40: FTC-PQS-Waterpolo-Strasbourg (francia) (Digi Sport1 élő)
12:20: Szeged-Diapolo- Acquachiara (olasz) (Digi Sport1 élő)

17:00: Strasbourg (francia)-Esslingen (német)
18:40: Acquachiara (olasz)-FTC-PQS-Waterpolo (Digi Sport2 felvételről 23.10)
20:20: Primorac Kotor (montenegrói)-Jadran Split (horvát)

Október 2., péntek:

17:00:
Szeged-Diapolo-Esslingen (német) (Digi Sport2 élő)
18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport2 élő)
20:20: Acquachiara (olasz)-Strasbourg (francia)

Október 3., szombat:

09:00:
Jadran Split (horvát)-Acquachiara (olasz)
10:40: FTC-PQS-Waterpolo-Esslingen (német) (Digi Sport1 élő)
12:20: Szeged-Diapolo-Primorac Kotor (montenegrói) (Digi Sport1 élő)

17:00: Primorac Kotor (montenegrói)-Esslingen (német)
18:40: FTC-PQS-Waterpolo-Szeged Diapolo (Digi Sport2 élő)
20:20: Strasbourg (francia)-Jadran Split (horvát)

Október 4., vasárnap:

09:00:
Strasbourg (francia)-Primorac Kotor (montenegrói)
10:40: Szeged-Diapolo-Jadran Split (horvát) (Digi Sport1 élő)
12:20: Acquachiara (olasz)-Esslingen (német)
Vízilabda hírek
szeged
eruo kupa
strasbourg