Szövetség

Közlemény a Fegyelmi Bizottság üléséről

2015. szeptember 22. 16:48

A Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága kedden ülést tartott, ahol elindította a Versenyiroda és a Játékvezetői Bizottság által kezdeményezett eljárást Horváth Csaba játékvezetővel szemben.

Ismert, hogy a Szerencsejáték Zrt. a közelmúltban a Magyar Vízilabda Szövetség felé jelzést tett, amelyben arról informálta a szervezetet, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre fogadott az internetes felületen (itt írtunk korábban a történtekről). A később megnevezett Horváth Csaba ellen a Versenyiroda  fegyelmi eljárást kezdeményezett.

Dr. Deák Péter, a Fegyelmi Bizottság elnöke a keddi, első tárgyalási nap után így nyilatkozott:

„A mai napra kitűzött tárgyaláson a Bizottság delegált képviselői mellett, Horváth Csaba is megjelent, aki saját maga képviseletét látta el. Együttműködő volt, nyilatkozatot tett, amely szinte mindenben megegyezett azzal, amelyet a nagy nyilvánosság előtt is megfogalmazott. Elismerte, hogy hibázott. Horváth Csaba és a Bizottság kölcsönösen megállapodott abban, hogy a hatályos és vonatkozó szabályoknak megfelelően a tényállást teljes mértékben megpróbáljuk felderíteni és felállítani. Ennek érdekében adatgyűjtés folyik most, ennek keretében megkeressük a Szerencsejáték Zrt.-t, illetve a Magyar Vízilabda Szövetség ide vonatkozó iratait, jegyzőkönyveit már meg is kaptuk, amelyek az érintett mérkőzésekre vonatkoznak. További bizonyítási eljárás lefolytatására van szükség annak érdekében, hogy a Bizottság nyugodt lelkiismerettel tudjon továbblépni, majd döntést hozni az ügyben.”

A Fegyelmi Bizottság meghosszabbította az első fokú tárgyalás időtartamát, meg kell, hogy várja, amíg a Szerencsejáték Zrt.-től minden adat a birtokába kerül. A testület következő – várhatóan harminc napon belül megtartott – ülésén várhatóan már döntés születhet a játékvezető ügyében.
Szövetségi hírek
fegyelmi eljárás
fegyelmi bizottság
deák péter
horváth csaba