cover image
Szövetség

Fegyelmi eljárás

2015. szeptember 9. 13:35

A Magyar Vízilabda Szövetség 2015 júliusában jelzést kapott a Szerencsejáték Zrt-től arról, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető több általa vezetett mérkőzésre is fogadásokat kötött.

Az MVLSZ a Szerencsejáték Zrt. megkeresése után, még a nevesítés előtt az illetékes hatóságok felé jelezte a gyanút.

A hasonló esetek kiküszöbölése érdekében a Magyar Vízilabda Szövetség és a Szerencsejáték Zrt. együttműködési megállapodást írt alá. A szövetség mindezt a saját versenykiírásában is rögzítette: „A Magyar Vízilabda Szövetség által szervezett férfi és női ob I-es bajnokságban, valamint a Magyar Kupa mérkőzésein bármely hivatalos funkcióban – játékos, klubvezető, edző, közreműködő személyek – csak olyan személy vehet részt, aki a szövetséghez aláírva eljuttatta a Szerencsejáték Zrt. által elkészített „Hozzájárulási nyilatkozatot”, egyben vállalja a nyilatkozatban meghatározottak maradéktalan betartását.

Az OB I-ben közreműködő valamennyi játékvezető 2015. szeptember 6-án, Kecskeméten megtartott konferencián aláírta a fent előírt nyilatkozatot, amelyben hozzájárultak adataik kiadásához. A Szerencsejáték Zrt. ennek birtokában megnevezte az érintett játékvezetőt: Horváth Csaba kilenc alkalommal kötött fogadást a Szerencsejáték Zrt-nél az általa a 2014/15-ös szezonban vezetett mérkőzésre.

A Magyar Vízilabda Szövetség Versenyirodája a Játékvezetői Bizottság egyetértésével fegyelmi eljárás indítását kezdeményezte Horváth Csaba ellen. Az augusztus 31-ei elnökségi ülésen megválasztott dr. Deák Péter elnök vezetésével a Fegyelmi Bizottság folytatja le az eljárást.
Szövetségi hírek
fegyelmi eljárás
horváth csaba