cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor kihirdette nyári keretét!

2015. június 1. 8:30

Fiatal, gyors csapatot szeretne látni ezen a nyáron a világliga döntőjében és a világbajnokságon a kapitány. Hárman hiányoznak az Eb-csapatból, köztük Szivós Márton.

Ezen a nyáron a bergamói világliga szuperdöntőre, valamint a kazanyi világbajnokságra hivatalos a magyar férfiválogatott, előbbin tavaly ezüstérmes lett, utóbbira címvédőként utazik.

A klubidény végeztével Benedek Tibor szövetségi kapitány megnevezte a bő keretet, majd indokolt:

„Hárman hiányoznak az Európa-bajnoki keretből, Szivós Márton, Tóth Márton és Decker Ádám. Ezzel kapcsolatban arra a folyamatra tudok utalni, ami korábban már elkezdődött, és ez ezen a nyáron folytatódik is. A keretben egyre több fiatal játékos kapja meg a lehetőséget és a bizalmat, a riói olimpia és a jövő csapatának kialakítása jegyében.

Általánosságban annyit tudok mondani, hogy a Bajnokok Ligája hatos döntője nem segített a döntésemben, nem ez alapján alakítottam ki a keretet. Szeretnék ezen a nyáron egy fiatalabb, gyors csapatot látni. A bakui Európa Játékok után kereten kívüli játékosként csatlakozik hozzánk Nagy Ádám.”


A felkészülés hivatalosan június 1-jén elkezdődik, de az egri és a szolnoki játékosok majd később csatlakoznak a már együtt edzőkhöz. Az OSC pólósai hétfőtől a kapitány rendelkezésére állnak. Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd már Vincze Balázs Universiade-keretével készül, nincs már a csapattal Kalanovics Balázs és Vogel Soma, marad viszont még a héten Fülöp Bence, Kovács Gergő, Fejős Róbert és Kardos Gergely, azért, hogy szerda és péntek este „meglegyen” a csapat az Universiade-válogatott elleni edzőmeccsen (a fiatal játékosokkal két hétig készült együtt a kapitány).

„A fiatalok, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt két hétben, sokat fejlődtek, a két edzőmeccs is abban segít, hogy az ő épülésük tovább folytatódjon” – tette hozzá Benedek Tibor.

A bergamói világliga szuperdöntő június 23-án kezdődik.

A magyar válogatott bő kerete erre a nyárra:

Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton – kapusok

Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Jansik Dávid, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián, Bátori Bence, Hárai Balázs, Német Toni, Bedő Krisztián - mezőnyjátékosok
 
-dobos-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
kazany
világliga