cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor a fiatalokkal elkezdi a felkészülést

2015. május 17. 11:24

Férfiválogatottunk szövetségi kapitánya május 18-tól, azaz hétfőtől elkezdi a munkát a nyári világversenyek és a jövő szellemében.

Még mindig elég sűrű a program a válogatott játékosok többségének, elvégre tart a bajnoki döntő (jelenleg 2-0-ra vezet a Szolnok az OSC ellen), és előttünk van még a Bajnokok Ligája hatos döntője is, ahol az Eger és a Szolnok érdekelt.

A kapitány azonban mindezektől függetlenül is elkezdi a tevőleges munkát a bő keretben számításba vett fiatalokkal. Most azokat nevezte meg, akikkel hétfőtől dolgozik együtt.

„Az elkövetkezendő két hétben ezeknek a játékosoknak tartok majd délelőttönként edzéseket. Kedden és szerdán pedig Horkai György 98-as csapatával játszunk kétkapukat. A cél kettős, egyrészt a megnevezett játékosok között vannak olyanok, akik tagjai lesznek a nyári keretnek, másrészt mindannyian olyan tehetséges fiatalok, akik Vogel Soma és Kovács Gergő kivételével már voltak a keretben, és akik a jövő szempontjából fontos szereplők lehetnek. Jó, ha időről időre látom, hol tartanak a fejlődésben” – mondta Benedek Tibor.

A kapitány hozzátette, Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd május 28-án csatlakozik majd az Universiade-kerethez. Vincze Balázs 27-én kezdi a felkészülést arra az eseményre a keretével, de ők ketten csak másnap csatlakoznak hozzájuk.

„A kétkapuk során Nagy Ádám, az ifiválogatott játékosa felváltva szerepel majd a két csapatban. Ezek nyilván különleges kétkapuk lesznek, hiszen nekem hat mezőnyjátékosom lesz és Ádám. Valószínű valamivel rövidebb negyedeket játszunk majd” – így a kapitány. A kétkapuk este fél héttől kezdődnek a Széchy-medencében.

A magyar válogatott a június 23-án kezdődő világliga szuperdöntőre készül (itt a győztes riói kvótát szerez), majd a július végén rajtoló kazanyi világbajnokságon címvédőként vesz részt.

Benedek Tibor kerete a következő két hétre:
 
Lévai Márton, Vogel Soma, Kardos Gergely – kapusok

Német Toni, Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Fülöp Bence - mezőnyjátékosok

Nagy Ádám a kétkapuk során felváltva játszik majd a felnőtt-, illetve az ifjúsági keretben.

Horkai György bő kerete a bakui Európa Játékokra való felkészülés alatt:

Bányai Márk Attila, Dévai Kristóf, Jókai Miklós Gergely - kapusok

Nagy Ádám, Zerinváry Lóránd, Sugár Péter, Korbán Richárd, Bencz Rolf, Kardos Alexander, Sebestyén Balázs, Vadovics Viktor, Burián Gergely, Teleki András, Ágh György, Balli Kristóf Sándor, Fekete Gergő, Kósa Balázs, Hajdú Attila - mezőnyjátékosok
 
-d-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
horkai györgy