cover image
Egyéb

Vincze Balázs kijelölte a bő Universiade-keretet

2015. május 10. 14:26

A júliusban Gwangjuban rendezendő Universiadére erős kerettel érkezik majd férficsapatunk, címvédőként.

Szűkítette és kiegészítette keretét Vincze Balázs, most huszonegy főt nevezett meg, közülük tizenhatan kezdik majd el a felkészülést a játékokra május 27-én.
 
Az egyemista és főiskolai sportolók világjátékát 2013-ban Kazanyban a magyar válogatott nyerte (a lányok az oroszok mögött ezüstérmesek lettek), akkor is Vincze Balázs készítette fel a csapatot. A 2013-as csapatból most is ott van a keretben Bisztritsányi Dávid (a képen), Barabás Botond, Halek Márton, Kovács Gábor, Chilkó Márton és Szentesi Ádám. A keret tagja a felnőttválogatottban is korábban már bemutatkozó Lőrincz Bálint, de ott van többek között Zalánki Gergő, Sedlmayer Tamás és az Egyesült Államokban tanuló Tóth Bendegúz is.
 
"Látható, hogy a keretben vannak olyan játékosok, akik május végén Barcelonában, a Bajnokok Ligája hatos döntőjében szerepelhetnek, esetükben természetesen később kezdődhet a közös munka. Lehetnek még változások a keretben a felnőttválogatott nyári kerethirdetésének függvényében is, ugyanakkor néhány adminisztratív feladat elindítása miatt megneveztem a bő keretet. Egy másik oka is van ennek, mégpedig az, hogy azok a játékosok, akikre számítok, és akiknek már véget ért a bajnokság, azok az elkövetkezendő heteket másképp kell, hogy tervezzék, már annak függvényében, hogy a pihenés után munka vár rájuk" - mondta Vincze Balázs, aki a bajnokságban mutatott teljesítmények, valamint a korábban megtartott két edzés alapján jelölte ki a keretet.
 
Akik tehát most látják a nevüket, "másként lazulhatnak" az elkövetkezendőkben, vélhetően ezt jó érzéssel teszik, hiszen rangos eseményről van szó, ahonnan ki is lehet emelkedni. Gondoljunk csak például a 2013-as győztes csapat egyik tagjára, Erdélyi Balázsra, aki ma már a felnőttválogatott meghatározó tagja. 

Megtudtuk azt is, hogy a Horkai Györggyel lefolytatott egyeztetése után Vincze Balázs nyugodtan dolgozhat az juniorválogatottnál számításba vett játékosokkal, a vb-t ugyanis majd szeptember elején rendezik Almatyban. 
 
A férfi Universiade bő kerete:

Bisztritsányi Dávid, Barabás Botond, Bendes Viktor - kapusok

Simon Roland, Sántavy Máté, Halek Márton, Lőrincz Bálint, Jansik Szilárd, Manhercz Ádám, Ernyey Márk, Kovács Gábor, Fazekas Tibor, Illés Sándor, Gyárfás Tamás, Chilkó Márton, Csapó Miklós, Zalánki Gergő, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám, Vogel Simon, Tóth Bendegúz - mezőnyjátékosok

A férfivízilabda torna csoportjai:

A csoport: Dél-Korea, Olaszország, Brazília, Szingapúr
B csoport: Magyarország, Ausztrália, Franciaország, Hollandia
C csoport: Oroszország, Egyesült Államok, Törökország
D csoport: Szerbia, Japán, Kína
 
Az Universiadét július 3. és 14. között rendezik. 
 
-dobos-
Vízilabda hírek
universiade
vincze balázs