cover image
Egyéb

A magabiztos Szolnok került előnybe

2015. május 12. 18:45

A női után a férfibajnoki döntő is elkezdődött. A Szolnoki Dózsa-Közgép és az A-Híd-OSC-Újbuda első összecsapását a házigazda magabiztos játékkal 13-9-re megnyerte, így 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Folytatás pénteken a fővárosban.

A Szolnok a Ferencvárost, az OSC az Egert győzte le az elődöntőben kétszer egymás után, így jutott a döntőbe. A felek egyetértenek abban, roppant fontos, hogy mi történik majd az első összecsapáson.

Kis Gábor és Bisztritsányi Dávid nyilatkozatát, statisztikákkal megspékelt felvezetésünket itt olvashatják.

watch?v=SCXIfbECaX4&feature=youtu.be A mérkőzés 19.15-től kezdődik, a játékvezetők Horváth Csaba és Molnár Péter lesznek.
A találkozóra megérkezett a szolnoki férfi kosárlabdacsapat is, amely a meccs előtt harmadszorra is "elintézte" a Sopront, így bejutott a döntőbe. Nagy taps köszöntötte az urakat.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK:

watch?v=Shb7rM0eBpc&feature=youtu.be 1. NEGYED:
A Szolnok kapujában Nagy Viktor, a vendégeknél Bisztritsányi Dávid kezd. A labdát a hazaiak hozzák el, Kis Gáborról rögvest kiállítás, Stefan Mitrovics bepattintja - 1-0.

Juhász Zsolt egyenlít - ravasz lövése utat talál a rövid sarokba - 1-1.

Kis ellen ezúttal kontra, Bátori lövését Nagy Viktor védi. Vámost blokkolja Hegedűs, Kayest odaát szerelik.

Varga Dénes kapufáig jut, Kayest újra szerelik. Jansik lövése fölé megy, Joeph Kayes viszont gólig jut - nem centerből, hanem átlövésből, a pattintása jó - 1-2.

Mezeiről kiállítás, Varga Dániel bal néz, de a jobb felsőt lövi ki hihetetlenül precízen - 2-2.

Brguljan mellé tüzel, Mezeiről kontra. Az első OSC-fór, Vincze Balázs időt kér. A megjátszás nem sikerül, Kovács Gábor lövéseit védi Nagy Viktor. Átellenben Madaras lő kapura, Bisztritsányi véd, de a kipattanót Milan Alekszics bekotorja - 3-2.

Bátori kapáslövésére átér Nagy, majd Varga Dániel a másik kapunál róla csavar egy lélegzetelállító gólt - 4-2.

Gór-Nagy löketét fölé üti Nagy, sarokdobás. Jansikot kiküldik, a fórt Bátori Bence bevágja a szélről a hosszúba - 4-3.

Négy másodperc van hátra, de ez semmire sem elég, szerelik Varga Dénest - vége a negyednek.


2. NEGYED:
Az OSC támadhat először, Gór-Nagyot azonban blokkolják. Szolnoki emberelőny: előbb véd a kapus, ám Milan Alekszics már bevágja - 5-3.

Nagy Viktor fogja Bátori lövését, majd Varga Dániel lő kapufát, de a labda marad a hazaiaknál. Egészen egy kontrafaultig. Madaras kiáll, Decker Ádámot Vámos blokkolja Mezeiről kiküldik Deckert, Vámos Márton lövése már hat a hat ellen becsúszik - 6-3.

Bundschuh lő, Nagy Viktor véd, majd a másik oldalon Tóth Márton centerezése zárul gól nélkül. Bundschuh lövése után sarokdobás: Gocsics labdát szerez. Varga Dénes lövése nem jó, de Grahamé sem a túloldalon. Cseh Sándor időt kér. Kis Gábor "hozza" a fórt (Gór-Nagy második hibája), de Mitrovics lövését védi Bisztritsányi, majd Madarasét is.
Gór-Nagy mellé lő, a középen egyedül hagyott Milan Alekszics nagy gólt lő - 7-3. Amikor feljön a víz, összeakad Juhász Zsolttal, majd Madaras Norbert úszik a helyszínre - a bírók Juhászt és Madarast cserével végleg kiállítják.
OSC-fór, időkérés. Hegedűs lövését védi Nagy Viktor. Odaát Mitrovics próbálkozik a negyed végén, de Bisztritsányi a helyén - vége a negyednek.

3. NEGYED:
A Szolnok vezetheti az első támadást, de azonnal kontrát ítélnek ellene. Odaát Decker Ádámot szerelik a védők. Pároskiállítás: most Kis Gábor és Bundschuh Erik áll ki - a labdát az OSC kapja, de elrontja a támadását.

A szolnoki fór már leteloik, amikor a falban Varga Dénes passzát Jansik Dávid kapja, és lövi a kapuba - 8-3.

Hiba itt, hoba ott, majd Mezeit kiküldik - az OSC időt kér. Bátori lövését védi Nagy, ám aztán Gór-Nagy Miklós löketével szemben már tehetetlen - 8-4.

Szolnoki fórba fújnak kontrát, majd vissza. Cseh Sándor időt kér. Kayes kiállítva, Stefan Mitrovics nem vacakol sokat, bevágja a fórt - 9-4.

Decker Ádám passzát leszedi Varga Dénes, Kis Gábort a másik kapu előtt szerelik. OSC-fór: Kovács Gábor néhány lóba után a hosszúba lövi a labdát - 9-5.

Bundschuh Erik kipontozódik, a fór lejár, de Tóth Márton a bal oldalról gólt lő - 10-5.

Egy-egy elrontott támadás után kontra itt, kontra ott, majd Kevin Graham lő váratlanul gólt - 10-6.

A Szolnok ront, a jól semlegesített Salamon labdát szerez, az OSC aztán fórban hibázik - vége a negyednek.

4. NEGYED:
A hazaiak hozzák el a labdát. Úgy tűnik elveszítik, de Kis Gábor visszaszerzi a védőtől. Aztán kontárt ítélnek ellene.

Salamon lő (először), de Kis blokkol - a labda marad az OSC-nél. Kayest hárman közösen szerelik. Odaát Kis Gábor csavar - szép, de mellé.

Kayes ellen kontra, majd a másik kapu előtt is ez az ítélet. Varga Dánielt most kiküldik Kayesről - időkérés. Bátori passzát elütik, majd Brguljan lövését védi Nagy Viktor.
A másik oldalon Bátori Bence kiállítva - időkérés. A fór lejár, Stefan Mitrovics ejtése utána pontos a hosszúba - 11-6.

Josep Kayes gyorsan válaszol - 11-7.

Kis Gábornak nem jó a bejátszás, az OSC pedig nem jut lövésig - sőt lekontrázza a Szolnok: Varga Dénes úszik meg, pontosan fejezi be - 12-7.

OSC-fór: Salamon Ferenc belövi - 12-8.

Alekszics a támadóidő végén lő, Bisztristányi hárít, Bátori Bence lövése becsúszik Nagy Viktor hóna alatt 12-9.

1.03 van hátra. Előnyben a Szolnok, Hangay Zoltán is gólt lő - 13-9.

A Szolnok labdát szerez, a meccs véget ér - a hazaiak szereznek előnyt a bajnoki fináléban!


Cseh Sándor (Szolnok): „Ha megnézzük az eredmény alakulását, akkor sima meccsnek tűnt, de nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben nagyon-nagyon jól játszottunk, utána a harmadik negyedtől szerettük volna ezt megtartani, nem belemenni butaságokba. Kicsit visszavettünk az iramból, az OSC is minden mindegy alapon elkezdett lőni. Az volt a feladat onnantól, hogy okosan megtartsuk az előnyünket és sikerült. Elégedett vagyok, de akkor leszek maximálisan elégedett, ha megnyerjük a bajnokságot."

Vincze Balázs (OSC): „Ha nem is dőlt el a meccs a szünetre, de olyan helyzetbe keveredtünk, amiből nagyon nehéznek látszott a kiút, hogy akár döntetlenre fel tudjunk jönni. Az biztos, hogy ezen a meccsen, főleg az első két negyedben kevés olyan helyzetünk volt, ami jól kijátszva sikerült volna, míg a Szolnok semmilyen helyzetekből is tudott gólokat lőni. Ilyen nap volt, ezúttal jobb volt a Szolnok.”

Eredmény – E.ON férfibajnokság, döntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda 13–9 (4–3, 3–0, 3–3, 3–3)

Szolnok, 1000 néző. Vezette: Horváth Cs., Molnár P.
SZOLNOK: Nagy V. – Madaras, Vámos 1, Varga Dénes 1, Kis G., Mitrovics 3, Jansik D. 1. Csere: Gocsics, Hangay Z. 1, Mezei, Alekszics 3, Tóth M. 1, Varga Dániel 2. Vezetőedző: Cseh Sándor
OSC: Bisztritsányi – Bátori 2, Kayes 2, Juhász 1, Hegedűs, Gór-Nagy 1, Bundschuh. Csere: Decker Á., Kovács G. 1, Graham 1, Salamon 1, Szentesi, Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 5/11, ill. 3/9
Kipontozódott: Bundschuh (22. p.), Mitrovics (31. p.)
Kiállítva végleg cserével: Madaras (16. p.), Juhász (16. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára
Következik: 2. mérkőzés, péntek, Budapest, Nyéki Imre Uszoda, 20.00
Vízilabda hírek
szolnok
osc
döntő