cover image
Egyéb

Szolnok vagy OSC? Kezdődik a férfibajnoki döntő!

2015. május 12. 8:32

Először a szolnoki Vízilabda Aréna telik majd meg a férfidöntőre, aztán a Kondorosi uszoda, aztán megint a szolnok uszoda, és aztán majd meglátjuk. Kezdődik a bajnoki döntő.

Három nyert meccsig küzd egymással az alapszakaszt megnyerő, majd a Ferencvárost 2-0-s összesítéssel búcsúztató Szolnoki Dózsa-Közgép és az alapszakaszban második, majd az elődöntőben az Egert szintén 2-0-val felülmúló A-Híd-OSC-Újbuda a férfibajnokság döntőjében.

Az élet úgy hozta, hogy a Szolnok és az OSC ebben a szezonban már 5 (!) alkalommal találkozott. Az alapszakasz két mérkőzésén (mindkét alkalommal a Szolnok győzött), a Theodora Magyar Kupa döntőjében (a Szolnok nyert), valamint a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a főtáblára kerülésért (a Kondorosi úton döntetlen született, Szolnokon két góllal nyert a Dózsa).

A Szolnok azóta a BL hatos döntőjébe kvalifikálta magát.

„Nagy hiba lenne most ezzel foglalkozni, ezt most el kell felejteni. Már régóta tudjuk, hogy ott vagyunk Barcelonában. Az más kérdés, hogy ha megnyernénk a bajnokságot, akkor az a Final Sixre egy hatalmas lökést adna” – mondta Kis Gábor, a Szolnok játékosa, aki az öt eddigi idei találkozásból egyről, az utolsó alapszakasz meccsről hiányzott.

„Nagyon várjuk a keddi meccset, bajnoki döntőt mindig jó játszani. Nagyon készülünk az OSC-re, akinek van egy kis előnye, hiszen azzal, hogy nem érdekelt a nemzetközi porondon, több ideje volt arra, hogy felkészüljön a döntőre, pontosabban az elődöntőzésre, döntőzésre, ami egy külön tudomány. Igyekeztünk viszont a rendelkezésünkre álló rövid időt az elmúlt napokban arra felhasználni, hogy teljesen készen álljunk” – mondta az olimpiai bajnok center.

„Az nem lepett meg, hogy továbbment az OSC az Eger ellen, az inkább, hogy két meccsből. Azt gondoltam, az Eger egyenlíthet a második meccsen, de nem így történt. De ez is már a múlt, ami csak jelzi ellenfelünk erősségét” – tette hozzá Kis Gábor.

„Nem az Eger kiverése okozott örömöt, felszabadultságot, hanem az, hogy megnyertük az elődöntős párharcot. Az ellenfél személyén már túlvagyunk, és az ebből fakadó érzéseken is, ezek már nem számítanak” – ezt már Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa mondja.

„A taktikai elemek finomítása, az ellenfél minél jobb feltérképezése, a regeneráció, ez volt a feladat az elmúlt napokban, ilyenkor már nem végzünk kemény fizikai munkát. Inkább arra törekszünk, hogy a lehető legpörgősebb, leghatékonyabb formába kerüljünk, és a lehető legjobb hangulatunk legyen. Jó úton haladunk efelé” – tette hozzá.

„A Szolnokot nem olyan játékosok alkotják, akiket most látok először, természetesen megnéztem a Rijekának és a Fradinak lőtt gólokat, de külön nem készülök senkiből programszerűen. Inkább mikor egyedül vagyok, akkor gondolkodom sokat, de ezen a szinten már nincs olyan játékos, akinek mondjuk tuti oldala van egy bizonyos szituációban” – mondta még „Bisztró”, aki a döntőbeli ellenfél személyét sem misztifikálná túl: „a lényeg, hogy döntőt játszunk”.

A Szolnok még nem kapott ki hazai fronton ebben a szezonban, Decker Ádám és Decker Attila összetalálkozik a döntőben, Madaras Norbert első magyar bajnoki aranyára hajt, Vincze Balázs a szegedi bronzos évek után már biztosan előrébb lép az OSC-vel a bajnokságban, és megannyi, megannyi érdekesség, pikáns részlet jellemzi a párharcot.

Élvezzük ki!

A bajnoki döntőket férfi és női vonalon is a Digi Sport közvetíti. Kovács Gábor egyébként 250. bajnokiját játssza kedden.
 
Az sem felethetjük, hogy a bronzéremért vívott párharc is elkezdődik ma, az Eger és a Ferencváros első találkozója 19 órakor kezdődik a Bitskey-uszodában. 

E.ON férfi vízilabda-bajnokság, döntő, 1. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép – A-Híd-OSC-Újbuda – kedd, 19 óra 15 perc (Digi Sport 1)
Szolnok, vezeti:
Horváth Cs., Molnár P.

A második mérkőzést május 15-én, 20 órától rendezik az OSC otthonában, a harmadik találkozó május 18-án, 19 órakor lesz Szolnokon.
 
A bronzéremért, 1. mérkőzés:
ZF-Eger-Ferencváros - 19 óra
 
##IMG5145## -d-
Vízilabda hírek
szolnok
osc