cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Stieber Mercédesz a válogatott edzésén!

2015. március 23. 23:26

A világ- és Európa-bajnok pólós meglátogatta női válogatottunkat, elbeszélgetett Merész András szövetségi kapitánnyal. Elárulta, nem kizárt, hogy még egy évet ráhúz pályafutására. Drukkol holnap a mieinknek, a csapatunkat ráadásul nagyon jónak tartja.

Stieber Mercédesz is befutott.

Rég láttuk.

Magyar válogatott edzésén nagyon rég.

Tekintettel arra, hogy a világ- és Európa-bajnok a LEN-kupa négyes döntős Imperia színeiben még mindig aktív (olyannyira, hogy játékintelligenciájának köszönhetően kulcsszerepet szánnak neki), így az uszoda elfoglaltsága miatt reggel hattól nyolcig készült ugyanitt csapatával, mi sem természetesebb, hogy megjelent válogatottunk edzésén.

watch?v=TpsOsu8rvhM&feature=youtu.beMerész András szövetségi kapitány barátsággal és puszival fogadta, majd hosszasan beszélgettek a női vízilabdáról. Hiába, no, mindkettőjük szívügye.

„Köszönöm, jól vagyok, remekül érzem magam a bőrömben! – fogalmazott kérdésünkre a magyar női póló egyik kiemelkedő egyénisége. – Hat éve élek és játszok itt Imperiában, nagyon megszerettem a várost, a csapatot. Akik ismernek, tudják rólam, szeretem az olaszországi életet, nem véletlen, hogy előtte Firenzében, azt megelőzően pedig Szicíliában töltöttem el hosszú éveket. Talán ezért is teszik fel a kérdést néhányan: Merci, kinek drukkolsz az olasz-magyaron? Ilyenkor nagyot nézek, mert nem igazán értem a felvetést. Természetesen a magyar válogatottnak – szoktam határozottan mondani!”

DSC04363.JPGStieber Mercédesz nézte, nézte a mieink edzését – és kiszakad belőle: „Jó csapatunk van. Kár, hogy én már nem lehetek benne, de ilyen az élet, eljárt felettem az idő. Azért abban bízom, nem titkolom, sohasem titkoltam, egyszer majd szeretnék újra a közelében lenni…”

Tudva azt, korábban nem egyszer nyilvánította ki vágyát, miszerint egyszer majd szívesen ülne a válogatott kispadján, sejthetjük, mire gondolt. Egyelőre azonban még a kispad helyett a vízben tevékenykedik, bár az edzői szakmát elkezdte, hiszen Imperiában gyerekekkel foglalkozik.

„Ha néhány hete kérdez, azt mondom, ez az utolsó évem, annyira ki voltam a sok meccstől – árulja el őszintén az 1974-es születésű hölgy. – De most újra fittnek érzem magam, és egyáltalán nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy ráhúzzak még egy évet. Meglátjuk. Az edzősködést élvezem a gyerekekkel, főleg, hogy vannak sikerek is.”


Amler Zoltán (Imperia)

Vízilabda hírek
Női válogatott
stieber mercédesz
Merész András