cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi
Női

Sorsoltak a bakui Európa Játékokra

2015. március 19. 14:42

A két ifjúsági Európa-bajnokság csoportjait a LEN weboldalán közölték.

Az U17-es leány és fiú Európa-bajnokságot ebben az évben az első alkalommal megrendezendő Európa Játékok keretében tartják meg. Azerbajdzsán fővárosa, Baku a házigazda, ahol a vízilabdatorna eseményei június 12. és 21. között zajlanak.

A magyar válogatottakat Horkai György (a fiúk egyik edzéséről így számoltunk be bővebben), illetve Mihók Attila készíti fel az eseményre. 

A csoportbeosztás:

Fiúk:

A csoport: Olaszország, Oroszország, Franciaország, Ukrajna
B csoport: Magyarország, Azerbajdzsán, Németország, Románia
C csoport: Montenegró, Horvátország, Görögország, Törökország
D csoport: Szerbia, Spanyolország, Szlovákia, Málta
 
Horkai György röviden reagált a sorsolásra: "Elsőnek kell lenni a csoportban, nincs mese. Különösen azért, mert a nehezen majd csak azután következik. Bármilyen is lesz a forgatási tábla, akármelyik csoportból is kapunk ellenfelet a nyolc között, már jóval nehezebb lesz a dolgunk, mint a csoportban. De állunk elébe, azért megyünk ki, hogy minél tovább jussunk".

Lányok:

A csoport: Görögország, Hollandia, Magyarország, Németország, Izrael, Nagy-Britannia
B csoport: Spanyolország, Olaszország, Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Szerbia
 
Mihók Attila véleménye: "Az elmúlt évek alapján azt lehet megállapítani, hogy a görög válogatott erős, nem feltétlenül baj, sőt, talán ideális is, hogy velük egy csoportban vagyunk, hiszen akkor csak a végjátékban találkozhatunk ismét. A hollandokat tavaly láttuk, jártunk náluk edzőtáboron, ismerjük őket, annak ellenére, hogy több mindenkit is meghívtak akkorra. Jó csapat. A másik oldalon az orosz, olasz, spanyol hármas erős, tehát a hat nagycsapatot, ha lehet így mondani, jól szétosztották. Igazság szerint ebben a korosztályban nem lehet még ilyenkor mit mondani, a csapatok nem ismerik, nem ismerhetik igazán egymást, hiszen ez az első világversenyük. Közvetlenül az Eb előtt Astrahanban lesz egy torna, valószínű ott fogják felmérni egymás a csapatok. Mi mindenesetre azért megyünk Bakuba, hogy nyerjünk!" 
 
A kvalifikációs tornákról röviden itt írtunk, a bakui érmek bemutatásáról itt.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
baku
európai játékok