cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi
Női

Kialakult az ifjúsági Eb-k mezőnye

2015. március 16. 11:10

A bakui 1. Európa Játékok keretében a fiúknál 16, a lányoknál 12 csapat vesz részt a tornán.

A 2013-as ifi Európa-bajnokságon az első hét helyezett között végző fiúcsapatok automatikusan kvalifikálták magukat az Eb-re, valamint a rendező Azerbajdzsán is kiállít majd egy csapatot. A Máltán negyedik helyen záró magyar válogatott mellett Montenegró, Szerbia, Olaszország, Horvátország, Oroszország és Spanyolország várhatta a március 11. és 15. között rendezett további kvalifikációs tornák továbbjutóit.

Nos, a hollandia Nijverdalban Ukrajna, Görögország, Szlovénia, Portugália, Fehéroroszország és Hollandia küzdött a két továbbjutó helyért, végül a görögök és az ukránok mentek tovább (némi meglepetésre az ukrán-holland találkozó 11-10-re végződött ugyanis).

Grazban Törökország, Ausztria, Szlovákia, Moldova, Grúzia és Bulgária játszott egymással, a végén a szlovákok és a törökök örülhettek. A lengyelországi Szczecinben a lengyelek mellett a csehek, a románok, a franciák és az izraeliek meccseltek, a franciák az első, a románok a második helyen jutottak ki az Eb-re.

Máltán a hazaiakon kívül a németek, a britek, a lettek és a svájciak tornáján a németek és a máltaiak végeztek az első két helyen.

A bakui torna fiúmezőnye:

Montenegró, Szerbia, Olaszország, Magyarország, Horvátország, Oroszország, Spanyolország, Görögország, Ukrajna, Szlovákia, Törökország, Franciaország, Románia, Németország, Málta, Azerbajdzsán

A lányoknál a 2013-as Eb első hat helyezettje alapból részt vesz az Eb-n. Azaz Görögország, Spanyolország, Hollandia, Olaszország, az 5. Magyarország és Oroszország, melléjük érkeztek a hétvégi tornákról még hatan.

Nizzában a helyieken túl a britek, a portugálok, a csehek és a svájciak küzdöttek, a franciák és a britek értek oda a továbbjutó helyekre, igaz, utóbbiak azonos pontszámmal végeztek a csehekkel, és egymás ellen is döntetlen játszottak, végül a gólkülönbség döntött.

Pozsonyban a szlovákok mellett a törökok, az izraeliek és a bolgárok meccseltek, Szlovákia és Izrael jutott el Bakuba. Belgrádban a szerbek, a németek, a románok és a horvátok játszottak selejtezőt, végül Németország és Szerbia ért révbe.

A bakui Eb lány mezőnye:

Görögország, Spanyolország, Hollandia, Olaszország, Magyarország, Oroszország, Franciaország, Nagy-Britannia, Szlovákia, Izrael, Németország, Szerbia.

A bakui Európa Játékok vízilabdatornája június 12. és 21. között zajlik majd.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
baku
európai játékok