cover image
Egyéb

Nagyon belehúzott a Szeged, tartja hatodik helyét

2015. március 11. 21:58

Az E.ON férfi ob I.-es bajnokság szerdai, 22. fordulójában nem született nagy meglepetés, a Szeged nagy harcot vív a 6. helyért a BVSC-vel.

A Honvéd nincs a legjobb formában a bajnokságban, a mostani veresége után a hátralévő fordulókban még szereznie kell pár pontot a biztos hat közé jutáshoz. A Szeged elleni mérkőzés a vendégeknél nagyon fontos volt, Varga Péter csapata a Szentes és a Vasas elleni meccs után érkezett a Kőér utcába - s végül innen is három ponttal távozott. A meccs előtt a Honvéd köszöntötte Novák Ferencet, 77. születésnapja alkalmából.

Kiss Csaba vezéregyéniség volt a csapatnál, négy gólig jutott a csapatkapitány, mindezt öt lövésből érte el, a hatékonyság tehát remek volt. Végig a Szeged vezetett a meccsen, de a második negyed vége előtt alig két perccel még csak 4-3-ra, ekkor nem lehetett sejteni még, hogy sima lesz a vendégsiker. A harmadik negyedben viszont - hasonlóan az elsőhöz - nem tudott betalálni a Honvéd, és mivel a Szeged háromszor is így tett, hiába jött egy 5-3-as részsiker az utolsó negyedben, ez már nem osztott, szorzott.

A hatba kerülésért folytatott harcban nagy riválisa a BVSC, a két csapat szombaton éppen a Szőnyi úton játszik. Nos, a zuglóiak kegyetlen perceket éltek át Egerben, ugyanis a bajnok már 10-0-ra is vezetett a szerda esti találkozón. A vége tízgólos különbség lett. 

Simán nyert a Szolnok is, érdekesség, hogy a két center, Tóth Márton és Mezei Tamás lett a legeredményesebb gólszerző, négy, illetve három góllal. Hozta a bajnokiját a Kaposvár a Debrecen ellen, és nyert a Ferencváros is, méghozzá a Vasas otthonában. 2-1-nél vezetett utoljára Földi László csapata, azután a Ferencváros fokozatosan húzott el, a 3. negyed 6. percében már 8-5-re vezetett. Varga Zsolt szerette volna Gyárfást és Sedlmayert "kikapcsoltatni" a játékból, nos előbbit kevés alkalommal engedték lőni, utóbbi pedig 5-ből csak 1-szer talált a kapuba, a terv tehát összejött, ez volt a győzelem egyik záloga.

Fotó: Doba István/Vasas

Fotó: Doba István/Vasas

Szentesen különleges mérkőzést vívtak a felek – a játékvezető személye miatt. Horváth Csaba hosszú pályafutása során először vezethetett otthonában ob I-es mérkőzést. Ahogy a felvezetés szólt, nem véletlenül. Így aktív közreműködőként lehetett ugyanis jelen édesapja köszöntésének: Horváth Lászlót, a klub ikonját, volt játékosát és edzőjét 85. születésnapja alkalmából ezen a találkozón ünnepelte meg a szentesi egyesület.

Mondani sem kell, a bíró és édesapja is meghatottan állt a nézőtér előtt – igen ám, de amíg utóbbi a lelátóra ülhetett, előbbinek akkor kezdődött igazán a munka. Amit aztán gond nélkül lehozott. Voltaképpen a héten a BL-győztes Barcelonetával közösen tréningező OSC meg a mérkőzést. Igaz ugyan, hogy Vincze Balázs együttese a nagyszünetben még csupán 4–4-re állt az utolsó helyezettel szemben (sőt az is rá nézve volt igazán hízelgő), a folytatásban megrázta magát, és érvényesült a nagyobb játéktudás. A Szentes teljesítményét sem érhette kritika – a hozzá erősségű ellenfelek ellen majd a hasonló produkció már pontot, pontokat is érhet. Nem véletlenül fogalmazott Lukács Dénes így: „Elégedett vagyok.”

Eredmények - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 22. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép-KSI 18-4 (2-1, 6-1, 6-1, 4-1)
Gólszerzők:
Tóth M. 4, Mezei 3, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Mitrovics 2, Madaras 2, Hangay Z., Simon, Alekszics, illetve Kalanovics, Kovács G., Fejős, Marnitz M.

ZF-Eger-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 15-5 (5-0, 2-0, 4-2, 4-3)
Gólszerzők:
Csuk 4, Lőrincz 2, Bedő 2, Szivos, Biros P., Erdélyi, Angyal, Hárai, Zalánki, Vapenszki, illetve Ambrus 2, Pásztor 2, Nagy Álmos

RacioNet-Honvéd-Tiszavirág-Szeged-Diapolo 8-10 (0-1, 3-3, 0-3, 5-3)
Gólszerzők:
Illés S. 3, Szőke 2, Kiss G., Simon R., Fülöp, illetve Kiss Cs. 4, Sánta 2, Kunac 2, Varga Zs., Manhercz K.

Kaposvári VK-Debreceni VSE 9-7 (3-1, 3-2, 1-2, 2-2)
Gólszerzők:
Surányi 3, Kovács O., Parezanovic, Vindisch, Sántavy, illetve Süveges 3, Hoppál 2, Halek, Kállay

VasasPlaket-Ferencváros 6-10 (3-3, 1-3, 1-2, 1-2)
Gólszerzők:
Gyárfás 2, Sedlmayer, Várnai, Steinmetz Á., Goreta, illetve Kolozsi 2, Ernyey 2, Roach 2, Csapó, Katonás, Swift, Avramovics

Valdor-Szentes-A-Híd-OSC-Újbuda 7-13 (2-2, 2-2, 1-4, 2-5)
Gólszerzők:
Weszelovszky 3, Vörös 2, Rakonjac, Popovic, illetve Kayes 4, Bátori 2, Hegedűs, Kovács G., Juhász, Salamon, Graham, Gór-Nagy, Brguljan

UVSE-Hunguest Hotels-PVSK-Mecsek Füszért 8-7 (1-2, 2-2, 3-2, 2-1)
Gólszerzők:
Tóth Z. 3, Kovács 2, Sélley Rauscher, Tiba, Tóth K., illetve Polovic 3, Müller 2, Francsics 2
Vízilabda hírek
szeged
BVSC
honvéd
vasas
ftc
szentes
ob 1
ob 1-es bajnokság