cover image
Egyéb

Vb 2017-ben: van, aki már döntött a folytatásról

2015. március 11. 16:39

A magyar vízilabdázás aktuális főszereplői szerint remek dolog, hogy két év múlva világbajnokságot rendez Budapest, és a tény maga sokakat gondolkodásra késztethet.

Ahogyan arról első között beszámoltunk, a magyar kormány aláírta a megállapodást a FINA vezetőivel, amelynek értelmében 2017-ben Budapest rendezi a vizes világbajnokságot a mexikói Guadalajara helyett.

A 2021-es vb megrendezésére új pályázatot írnak ki, ezt tartották volna eredetileg hazánkban. Reakciók a döntés után.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke:

"Óriási sikernek tartom a kormány és a FINA döntését. Ki kell fejezzem a magyar pólós társadalom háláját mindenkinek, aki részt vett a döntés előkészítésében és meghozatalában. A folyamatosan zajló uszodaépítések így újabb lökést kapnak a margitszigeti létesítmények további modernizálásával és az új központ felépülésével, ez pedig tovább erősíti a magyar vízilabda jövőjét!"

Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya:

„Mivel kapitányként Riót tartom a szemem előtt, és a cél az, hogy ott jól szerepeljünk, inkább mint magánember örülök nagyon a hírnek. Ez egy elismerés, örülök annak, hogy ilyen hamar megépül egy olyan vizes létesítmény Budapesten, amiről oly sokat beszéltünk már az elmúlt időszakban. Fontos ez az infrastrukturális fejlesztés az úszó- és vízilabdasport számára.

Ez a döntés nyilván átalakítja az úszó szövetség és a vízilabda szövetség programját is, hiszen főleg az úszóknál volt egy menetrend, amely alapján a tehetségeket beépítették volna a 2021-es világbajnokság jegyében. Ez annyira közelivé tette a célt, hogy tulajdonképpen azok esélyesek a 2017-es világbajnoki részvételre, akik a riói olimpiai részvételre esélyesek.


Nagy sikernek tartom a rendezést, biztos vagyok benne, hogy sikeres esemény lesz, az Európa-bajnokságon tavaly nagy tapasztalatokat gyűjtöttünk, amiket fel lehet használni két év múlva. Annyit azért kapitányként hozzá tudok tenni, hogy az olimpia szempontjából jó dolog a vb-rendezés, egy plusz motivációt adhat a játékosoknak.”


Madaras Norbert, a magyar válogatott tagja, kétszeres világbajnok:

„Nagyon pozitív dolog egy ilyen nagy esemény megrendezése, majdnem azt mondom, hogy pár éve még elképzelhetetlennek gondoltam volna. Két év azért nagyon messze van. Addig még lesz egy másik világbajnokság, Kazanyban, egy Európa-bajnokság, egy olimpia. Egy fiatal játékosnak lehet fókuszban a 2017-es világbajnokság, nekem már nem ez van ott, hanem az idei vb, vagy még inkább mindig a következő mérkőzés.”

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor


Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya: „Amikor meghallottam a hírt, elsőre az jutott az eszembe, micsoda lehetőség ez a női vízilabdának! Ugyan mindig lépésről lépésre érdemes haladni, azaz a következő feladatra kell koncentrálni, ám azért érdemes megjegyezni: egy esetleges és remélt sikeres olimpiai szereplés után a hazai világbajnokság elképesztően sokat lendíthet a szakágon. Örülök, és nem tagadom, megmozdult bennem valami. Arról nem beszélve, hogy a döntés kicsit átírja a forgatókönyvet, mostantól nem kétéves, hanem hároméves szakmai munkáról, projektről beszélünk. Az olimpia utáni évek általában csapatépítésről szólnak, ezúttal azonban a hazai környezet miatt azt gondolom, ki kell tolni az időszakot. Mindez meglátásom szerint a játékosok számára is plusz motivációt jelent, soha vissza nem térő alkalomról beszélünk.”

Keszthelyi Rita, a magyar válogatott játékosa:

„Örülök, hogy nem kell várni 2021-ig, hogy Budapesten legyen a világbajnokság, és előbb megrendezi a város. Mindenkinek egy extra motivációt jelent a hazai közönség, ez a tavalyi Európa-bajnokságon is látszott. Az biztos, hogy az idősebb játékosok közül többen is elgondolkodnak majd azon, hogy Rio után is folytassák-e. Ezt még párszor át fogják rágni, hiszen egy hazai vb-nél nagyobb motivációt nem nagyon lehet elképzelni.”

Kisteleki Dóra, a magyar válogatott játékosa: „Fantasztikus a hír, nagyon feldobódtam tőle! Eddig azt mondtam, az olimpiáig tervezem mindenképpen a válogatottságot, most viszont kijelenthetem, 2017-ig. Aztán meglátjuk. Érzem magamban az erőt, a motivációt, persze a legfontosabb, hogy mihamarabb felépüljek, a térdem rendben legyen. Mindenesetre ez a hír sokat jelent a gyógyulást tekintetében is, máris jobban érzem magam. Ha abból indulok ki, milyen volt a hazai Európa-bajnokság, már most bizsergető érzés belegondolni, hogy világbajnokság lesz itthon.”

Bujka Barbara, a magyar válogatott játékosa: „A női vízilabda és a csapatunk is kap még egy plusz esélyt a világbajnoksággal, nagyon boldog vagyok. Hiszem, hogy ott leszünk az olimpián, ott jól szerepelünk, majd a hazai vébén fantasztikus miliőben népszerűsítjük a szakágat.”
 
-a.z., d.s.-
Vízilabda hírek
2017-es vb
orbán viktor
fina
vizes vb
cornel marculescu
Benedek Tibor
Merész András
madaras norbert
keszthelyi rita