cover image
Egyéb

Soknak tűnik a szentesi mínusz négy

2015. február 18. 18:46

Tóth László csapata 10–6-ra kapott ki az Euroliga negyeddöntőjének első, athéni mérkőzésén, avagy az Olympiakosz esélyei jóval nagyobbak a három hét múlva esedékes visszavágón a továbbjutásra.

Tudtuk, hogy a LEN-kupa előző kiírásának győztese Bujka Barbara elveszítésével (a klassziscenter pont Szentesre igazolt, de a meccsen sérülés miatt nem játszhatott) is nagyon erős együttes. A Hungerit-Szentes sajnos a saját bőrén érezhette ezt: az Olympiakosz minden negyedben nagyot harcolt a magyar bajnokkal, de tekintettel arra, hogy hármat is megnyert (kettőt egy, egyet két góllal, és a második is „csupán” döntetlen lett, négygólos előnyt harcolt ki a szentesi visszavágóra.

A görög válogatott játékosok egész sorával kiálló hazaiak jól kezdtek, a mieink csak futottak az eredmény után az egész találkozón. Tóth László bízott a szoros mérkőzésben, ez az eredmény azonban rettentő nehéz helyzetbe hozta a csapatot – már ami az esetleges továbbjutást illeti. Más kérdés, a vesztesek a LEN-kupa négyes döntőjében folytatják.

„Szűkebb eredményre számítottam
– vallotta be a találkozót követően honlapunknak Tóth László vezetőedző. – Ez benne is volt a meccsben, de sajnos borzasztóan rosszul használtuk ki a helyzeteinket, megilletődöttség érződött az ellenfél kapuja előtt. Többször volt lehetőségünk zárkózni, de rontottunk, ők meg azonnal büntettek. Az kiderült, ezen a szinten nem elég a jól helyezett, pontos lövés, ha nincs benne erő… Az előző idényhez képest szűkebb lett az olló, több periódusban is partiban voltunk egy erős nemzetközi csapat ellen, ám muszáj agresszívabban fellépnünk, ha még előbbre akarunk jutni. A védekezés rendben volt, a tíz kapott gól ellenére nem tudom elmarasztalni a lányokat, a támadás viszont gyenge volt. Egy tiszta ötméterest ugyan nem kaptunk meg, a delegátus is azt mondta, az volt, amúgy a szokásos hazai pálya volt, erre számítottunk. A négy soknak tűnik, de nekik esünk majd a visszavágón, aztán lesz, ami lesz.”
 
Eredmény – Euroliga, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Olympiakosz (görög)–Hungerit-Szentes 10–6 (3–1, 2–2, 3–2, 2–1)
Gólszerzők:
Manoliudaki 3, Asimaki 3, Plevritu 2, Bianconi 2, ill. van der Sloot 3, Kövér-Kiss 2, Hevesi
 
A további mérkőzéseken:

Plebiscito Padova-UVSE-Centrál 7-13 (1-4, 2-3, 3-3, 1-3)
Gólszerzők:
Queirolo 3, Barzon 3, Annalisa, illetve Keszthelyi 3, Kisteleki H. 2, Szücs 2, Sikter 2, Tóth I. 2, Hertzka, Csabai

Vouliagmeni NC (görög)-Kinef Kirishi (orosz) 9-10 (2-3, 0-1, 4-3, 3-3)
Mediterranea Imperia (olasz)-CN Sabadell (spanyol) 8-8 (1-0, 2-1, 0-5, 5-2)
Vízilabda hírek
női euroliga
szentes