cover image
Egyéb

Szoros meccsek egész sora!

2015. február 4. 21:20

Döntetlen a fővárosi csata (Vasas–Honvéd 7–7), egy góllal nyert a KSI Kaposváron (8–7), utolsó pillanatos góllal győzött a BVSC Szentesen (10–9), míg a végén tudta bebiztosítani sikerét a Szeged az UVSE otthonában (15–12).

Vasas–Honvéd – korábban bajnoki döntőket játszottak, most messze vannak tőle. Messze, de egymás ellen ezúttal is kiélezett, remek partit vívtak. Az első negyedet az esélyesebb vendégek nyerték 3–2-re, ám Földi László csapata a második etapban Gyárfás Tamás akciógólja utána 4–3-nál már előbbre járt. Innen a Honvéd fordított, hiszen zsinórban Illés Sándor (büntető), Koji Takei (centergól!) és Kiss Gergely (emberelőny) is betalált. A Vasas azonban nem adta fel, az utolsó negyedben Bóbis Máté góljával hétnél érte utol ellenfelét, és még hátravolt 1:44.

Mindkét csapatnak esélye volt a döntő találat megszerzésére, ám az egyaránt 76 százalékkal, egyaránt 14/21-es mutatóval záró Barabás Botond és Lévai Márton védte a lövéseket. A tökéletesen azonos kapusstatisztika is jelzi, nem véletlen a 7–7-es végeredmény.

Az UVSE remekül kezdett a Szeged ellen, Korényi Balázs és Dávid Zoltán akciógóljával 2–0-ra vezetett. A vendégek azonban még az első negyedben megfordították az állást, és nem engedték többé vezeti ellenfelét. Más kérdés, hogy a harmadik negyed végén mindössze 10–9-ra vezettek, azaz rendkívül szoros volt a parti. Aljosa Kunac kiharcolt, Kiss Csaba által értékesített ötméterese után kétgólos előnnyel mehetett az utolsó szünetre Varga Péter együttese, amely aztán egy újabb büntetővel (ezúttal a remekül játszó Lukas Seman brusztolta ki, az ítéletvégrehajtó újfent a balkezes Európa-bajnok volt), és Seman centergóljával megnyugtató, 13–9-es előnyre tett szert. Innen be is húzta a három pontot, de a fővárosiak sem szégyenkezhetnek, remekül helytálltak a találkozón.

A KSI – némi meglepetésre – győzni tudott a bajnokságot remekül kezdő, mostanság kisebb hullámvölgyben lévő Kaposvár ellen! Horváth János tanítványai jól kezdek, három akciógóllal (Marnitz Márk, Szabó Balázs, Hangody László) 3–1-re vezettek, ám a hazaiak a második negyed közepén egyenlítettek. Sőt, 5–4-nél a vezetést is átvették. A szoros parti a negyedik felvonás közepén 7–7-re állt, azaz nehéz volt megtippelni a győztes kilétét. A befutó végül a KSI lett: Miklós Levente 1:35-tel a vége előtt „betette” a fórt, míg a másik kapunál előbb Krasznai Rudolf, majd Gros Ronen lövését is védte a 63 százalékkal védő Kardos Gergely. Szécsi Zoltán 65%-os mutatója is remek, de megint kevés volt, mert is a támadásait elrontotta a Kaposvár.

Szentesen is hatalmas csatában dőltek el a pontok! A hazaiak a négygólos Weszelovszky László irányításával felálltak 0–2-ről, 5–3-ra, 6–4-re, 7–5-re is vezettek, ám a BVSC a negyedik negyedben Pásztor Mátyás ötméteresgóljával egyenlített. Lukács Dénes együttese ettől nem zuhant kétségbe, Dőry Farkas belőtt egy fórt, majd Weszelovszky egy ötöst, 3:03-mal a vége előtt úgy tűnt, jó az esélye az együttesnek a három pontra.

Aztán nulla lett belőle…

Nulla, mert előbb Ambrus Ferenc lőtt gólt előnyből, majd 33 másodperccel a vége előtt Létay Krisztián talált be teljes létszámban. A végén emberelőnyben támadhatott a Szentes, de a BVSC lőtt gólt: a dudaszó pillanatában a megúszó Pásztor Mátyás állította be a 9–10-es végeredményt!

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 16. forduló:

UVSE-Hunguest Hotels–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 12–15 (2–3, 4–5, 3–3, 3–4)
Gólszerzők:
Dávid 3, Szatmári 2, Korényi 2, Kovács R. 2, Sélley, Tóth Z., Nagy Á., ill. Varga II Zs. 3, Sánta 3, Chilkó 2, Kiss Cs. 2, Palotás 2, Seman 2, Manhercz K.

Kaposvári VK–KSI 7–8 (2–3, 3–1, 0–1, 2–3)
Gólszerzők:
Sántavy, Berta, Kovács O., Horváth B., Ronen, Parezanovics, Davie, ill. Miklós 3, Szabó B. 2, Hangody L. 2, Marnitz M.

Valdor-Szentes–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 9–10 (0–2, 5–2, 2–2, 2–4)
Gólszerzők:
Weszelovszky 4, Dőry 2, Popovics 2, Pellei, ill. Pásztor 3, Ambrus 2, Létay 2, Borsós, Kovács P., Török

VasasPlaket–RacioNet-Honvéd 7–7 (2–3, 2–2, 1–2, 2–0)
Gólszerzők:
Sedlmayer 3, Bóbis 2, Gyárfás, Hőna, ill. Illés 2, Takei 2, Kiss G., Szőke, Fülöp

Már közölt eredmény:

Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger 10–10 (2–2, 3–1, 2–4, 3–3)
Gólszerzők:
Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Alekszics 2, Gocsics, S. Mitrovics, Madaras, ill. Szivós 3, Csuk 3, Biros, Hárai, Angyal, Vapenszki

A mai a A-Híd-OSC-Újbuda–Ferencváros 9–8-as meccsről itt olvashat

Vízilabda hírek
férfibajnokság
szeged
vasas
honvéd
szentes
BVSC
ksi
kaposvár