cover image
Egyéb

Eger: fontos, de nem itt dőlnek el a lényegi kérdések

2015. február 2. 17:01

Dabrowski Norbert szerint nem kedden dől(t) el, hogy a Szolnok megnyeri az alapszakaszt. Ennek ellenére csapata győzni szeretne, és így gondolják ezt a játékosok is, közülük kettejüket kértük egy kis előzetesre.

A magyar bajnokság két élcsapata eddig kétszer találkozott ebben a szezonban: az őszi bajnokin egyetlen góllal nyertek a szolnokiak Egerben egy igen tartalmas találkozón, míg a decemberi szentesi Theodora Magyar Kupa elődöntőben szintén egy góllal volt jobb a Szolnok.

A bajnokin Hárai Balázst és Biros Pétert, decemberben csak utóbbit nélkülözte az Eger, míg Cseh Sándor csapata mindkét esetben teljes létszámban játszhatott.

„Azt gondolom, az utolsó percben döntetlen állásnál senkit nem érdekelt, hogy akkor hiányzott három alapemberem. Természetesen fontos, ha minden játékosom egészséges, de nem gondolom azt, hogy az ő hiányuknak volt köszönhető az, hogy mindkét korábbi mérkőzésünkön azt éreztem, a Szolnok jobb volt” – mondja Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője. „Akkor az döntött, hogy még nem tartottunk ott, ahol most már tartunk. Örülök persze, hogy Pufi lényegében visszanyerte a nyári formáját, Biros Peti jelenléte pedig megerősíti a társaságot.”

Az egriek mestere amondó, a keddi csúcsrangadót nem kell annyira kiélezni, hiszen rendeztek és rendeznek mellette további mérkőzéseket is. (Az Eger az UVSE elleni pontvesztésnek köszönhetően bármilyen arányú győzelme esetén is maradna a második helyen.)

„A legnagyobb motiváció keddre az, hogy mindkét korábbi mérkőzésünket a Szolnok nyerte. Szeretünk nyerni, most is szeretnénk, de nem ez a mérkőzés dönt arról, hogy az ellenfelünk megnyeri az alapszakaszt. Nekünk az elkövetkezendő három mérkőzésből kettőt meg kell nyerni ahhoz, hogy megtartsuk a második helyet a végére. Hogy melyik kettő lesz ez, az majdnem mindegy, persze, mégsem, és jobb forgatókönyvnek gondolnám, ha mindhármat megnyernénk. Szóval inkább presztízsrangadó lesz a keddi, a Szolnok vélhetően nagyobb dühvel megy neki a meccsnek, hiszen kikaptak Dubrovnikban, nekünk viszont el kell felejteni, hogy jól játszottunk az Olympiakosz ellen. A Szolnok ugyanis erősebb a görögöknél. Kíváncsian várom a kedd estét, ezzel együtt is” – tette hozzá a mester.

Lőrincz Bálint, az egriek fiatal játékosa eltökélten nyilatkozott a meccsről:

„Mindenképp kiélezett csata lesz, igazi rangadó, hiszen mindkét csapatnak erős a kerete, és jó formában van. A BL-ben ők is, mi is jól szerepelünk, biztos vagyok benne, hogy csak a végén dől majd el a bajnokink. Sok pihenőnk nem volt a BL-meccsünk után, sokat készültünk már eddig is a Szolnokra. Nagyon jól kell majd játszanunk ahhoz, hogy nyerjünk. A meccs előtt és után mondhatjuk, hogy nincs nagy tétje, de amikor a vízben vagyunk, ez semmit sem számít”.

Csapattársára, Bedő Krisztiánra most kisebb teher hárul, mint akkor, amikor Hárai Balázs nélkül állt ki az Eger, ettől függetlenül várhatóan sokat lesz így is a vízben:

„Komoly mérkőzésre számítok, régóta készülünk a Szolnokra, már az UVSE elleni mérkőzés előtt elkezdtünk velük foglalkozni. Az UVSE ellen már olyan dolgokat is gyakoroltunk, amiket ellenük is alkalmaznánk. Nekünk olyan komoly tétje nincs a mérkőzésnek, a formánkat is úgy időzítjük, hogy a lehető legjobbkor legyünk a csúcson, ennek ellenére győzni szeretnénk. Most teljes kerettel készülhetünk, ez abból a szempontból ideális, hogy a játékosok többet pihenhetnek a meccs közben, mint egyébként. Jó kis meccs lesz a keddi.”

A mérkőzést 19 órakor kezdik a szolnoki Vízilabda Arénában.

A szolnoki vezetőedző és Tóth Márton előzetesét itt lehet elolvasni.

E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 16. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger – kedd, 19 óra, Digi Sport – ÉLŐ (vezeti: Molnár Tamás, Kun György)


EMLÉKEZTETŐ:

Az őszi mérkőzés jegyzőkönyve:


ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–10 (0–3, 1–2, 3–2, 5–3)
Bitskey-uszoda, vezette:
Vogel G., Fekete B.

Eger: B. Mitrovics – Angyal D., Hosnyánszky, Csuk 3, Szivós 1, Vapenszki 3, Bedő 1. Csere: Csucskovics, Lőrincz 1, Zalánki, Szalai. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Szolnok: Decker A. – Gocsics 1, Madaras 1, Varga Dénes 1, Kis G. 1, S. Mitrovics 2, Jansik D. Csere: Vámos, Mezei, Alekszics 2, Tóth M., Varga Dániel 2, Hangay Z. Vezetőedző: Cseh Sándor

Kipontozódott: Angyal D. (25. p.), Jansik D. (30. p.), Csucskovics (31. p.), Varga Dénes (32. p.), Hosnyánszky (32. p.), S. Mitrovics (32.p.)
4 perces kiállítás: Gocsics (26. p.)
Piros lap: Nagy V. (a kispadról – 26. p.)

A Magyar Kupa elődöntőjében:

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 5-6 (0-0, 0-2, 2-3, 3-1)
Szentes, 500 néző, vezette:
Dodog, Németh

Eger: Mitrovics – Angyal, Hosnyánszky, Vapenszki, Szivós 2 (2), Csuk 2, Bedő. Csere: Zalánki, Erdélyi, Cuckovics, Lőrincz, Hárai 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Madaras, Jansik, Varga Dénes, S. Mitrovics 2, Kis G. Csere: Varga Dániel, Vámos 2, Alekszics 1 (1), Mezei, Tóth M., Hangay. Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőny: 1/9, illetve 3/8
Ötméteresek: 2/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Angyal (29.)
 
- Dobos Sándor - 
Vízilabda hírek
eger
szolnok
dabrowski norbert
lőrincz bálint
bedő krisztián