cover image
Egyéb

Folytatnák a pazar sorozatot

2015. február 2. 16:32

A bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető Szolnoki Dózsa-Közgép kedden a második helyezett ZF-Egert fogadja a bajnokságban (19 óra, tv: Digi Sport), mondani sem kell, mekkora presztízsrangadó ez. Íme, a szolnoki várakozások Cseh Sándor és Tóth Márton tolmácsolásában.

Szolnokon kissé megfogyatkozva (bár, miként Cseh Sándor fogalmazott, azért van még a kezdésig 24 óra…), de törve nem várják az egriek elleni csatát.

Vagy?

„Hogy a dubrovniki vereség megtörte-e kicsit a társaságot? Soha sem jó veszíteni, szerencsére nem is vagyunk hozzászokva, de hogy ez a vereség okozott-e törést, momentán nem tudom megmondani. Nyilván nem a Vasas elleni hétvégi bajnokin derült ez ki. De annyit mondhatok, nem szabadna, hogy törést okozzon” – válaszolta őszintén a mester, aki a megfogyatkozva kitétellel kapcsolatban elárulta: Varga Dénes lázas beteg, Kis Gábor úgyszintén beteg, Stefan Mitrovicsnak a délelőtti edzésen hátsérülés miatt kellett idő előtt kikászálódnia a medencéből, és Hangay Zoltán húzódása sem az örömteli eseményeket hivatott képviselni. Hogy közülük ki játszik majd a keddi találkozón, egyelőre kérdéses…

„Ahogy az elmúlt hét évben tapasztaltam itt Szolnokon, így február környékén így vagy úgy mindig előjönnek ezek a problémák, a magyarországi éghajlat, a sok együtt töltött idő, edzések, buszutak, esetleg repülőutak, az összezártság növelik a betegség terjedésének kockázatát. Arról nem beszélve, hogy nálunk sok a kisgyermekes apuka, akiknek gyermekeik bölcsődébe, óvodába járnak, voltaképpen normális, hogy ilyenkor felüti a betegség a fejét a csapaton belül. A sérüléseket sincs igazán idő kipihenni, de ezzel együtt kell élnünk, minden csapa életében vannak ilyen periódusok” – mondta Cseh Sándor.

A bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető Szolnoki Dózsa-Közgép egy újabb esetleges győzelemmel hatalmas lépést tenne az alapszakasz megnyerése felé – kérdés, ez, vagy sokkal inkább a presztízs miatt fontos az Eger elleni mérkőzés?

Vagy esetleg nem dimenzionálják túl ezt a partit arrafelé?

„Fontos, természetesen nagyon fontos találkozó, noha bármilyen eredmény is születik, nem szabad majd túlörülnünk, vagy esetleg elkeserednünk
– mondta a szakvezető. – Jó volna folytatni a bajnoki sorozatot, győzelem esetén, ha matematikailag nem is, de tulajdonképpen megnyernénk már most az alapszakaszt, ami nem elhanyagolható tényező. A presztízsről meg minden Szolnok–Eger mérkőzésen egyértelműen benne van a levegőben.”

Hasonlóképpen vélekedett a csapat egyik motorja, a több poszton is remekül helyt álló Tóth Márton is: „Az Eger ellen mindig jó győzni, ezt hangsúlyoznom sem kell, hatalmas presztízscsata ez a két együttes között. Emellett azéért is segíthetnénk magunkon az esetleges sikerrel, mert ezt követően nyugodtabb rész következhetne a bajnokságban, a kisebb csapatok elleni mérkőzések hetét úgymond be tudnánk áldozni az edzésekre, amelyekre a sűrű program miatt a szükségesnél talán kevesebb idő jut.”

A válogatott játékos úgy érzi, továbbra is jó formában van a csapat, Dubrovnikban a sűrű hét miatt kicsit fásultabb volt a társaság, de a pörgős edzések megtették hatásukat.

„A Bajnokok Ligája-vereség nem gondolom, hogy nyomokat hagyott bennünk, tudtuk, hogy egy szezont nem lehet végigjátszani csak győzelmekkel, úgyhogy nincs probléma. Sőt tanulunk ebből is, biztos vagyok, hogy ez még tovább erősít bennünket”
– zárta Marci, aki nem titkoltan szereti az ilyen hőfokú mérkőzéseket.

Persze, ki nem?!
 
Az Eger vezetőedzőjének és két játékosának előzetesét itt lehet elolvasni.

– a.z. –

















Vízilabda hírek
szolnok
cseh sándor
tóth márton