cover image
Egyéb

Gergely István: Az Expó az első lépés a kluboknak

2014. szeptember 11. 9:54

A szombati I. Vízilabda Nyílt Nap és Expó ötletgazdája és házigazdája volt a Digi Sport reggeli műsorának vendége.

"A cél, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy a bajnokságban ugyanolyan színvonalas mérkőzéseket láthatnak, mint az Eb alatt, a válogatott csapatok részéről. Hiszen a magyar válogatottak minden tagja itthon játszik, plusz a szerb válogatottak közül is hatan. Biztosan állíthatom, hogy a világ legerősebb bajnoksága lesz a mostani" - mondta Gergely István főszervező a beszélgetés elején a Reggeli Startban.

"Nagy lehetőség ez a csapatoknak, meg tudják magukat mutatni. És a közvélemény tagjai, akik nem tudnak minden meccsen ott lenni, most testközelből találkozhatnak a résztvevőkkel" - ezt már Székely Bulcsú, a budaörsi uszoda létesítményvezetője tette hozzá.

Mindketten azt szeretnék (és az expó megszervezésében még részt vevők is), hogy a bajnoki mérkőzéseken is pezsgés legyen, sokan járjanak ki a meccsekre, és minden klubnak legyen egy stabil bázisa a közönség tekintetében. "Az a szeretet, ami a sportág irányában van, nem múlhat el a nyár végén. Van esély és lehetőség arra, hogy ezt továbbvigyük a bajnokság felé" - mondta Gergely István.

A 24 ob I.-es csapaton túl a budapesti szövetségből is jelezték részvételüket az expóra, Gergely István szerint ha mindegyik klubból legalább egy utánpótláscsapat megjelenik, az már egy komoly érdeklődést mutathat. De a két válogatott gálameccse és a lehetőség, hogy élőben lehet találkozni a válogatottakkal, szintén sokakat kivihet Budaörsre.

watch?v=boWv2Sj6vNI&feature=youtu.beAzt is hozzátette, a klubok érzik az esemény fontosságát, de azt is látni kell, számukra ez csak az első lépés, a figyelmet fenn kell tartani egész évben, ezért pedig tenni kell, helyi szinten is.
 
Az Expo programjáról itt írtunk legutóbb.
Vízilabda hírek
vízilabda expo
expó
Budaörs
gergely istván
székely bulcsú