cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bujka Barbara Szentesre szerződött

2014. szeptember 3. 15:36

A magyar válogatott kiválósága csatlakozott azokhoz, akik hazatérnek külföldi csapatuktól a magyar bajnokságba.

Páratlanul sikeres volt ez az éve Bujka Barbarának, hiszen csapatával, az Olympiakosz Pireusszal megnyerte a görög bajnokságot és a LEN-kupát is. A magyar válogatottal ráadásul egy Európa-bajnoki bronzérem is a vitrinbe került.

Érdemes volt tehát a Messinából váltania, ám most ő is hazatér, mint ahogyan teszik azt a válogatott alapemberei is. Az ő hazatérése is illeszkedik abba a sorba, amelynek hátterében a riói olimpiai kvalifikáció reménybeli kivívása áll.

Merész András kapitány többször is hangsúlyozta, akkor lehet hosszú távon eredményes a válogatott, ha a játékosok a lehető legtöbb időt töltik együtt, év közben is. Az elmúlt időszakban olyan lépések is történtek, amelyek lehetővé teszik, hogy anyagilag is megbecsültebbé váljanak a válogatottak a hazai klubcsapatokban.

A légiósok közül Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella az UVSE-Central csapatának játékosa lesz (ide igazolt még a Dunaújvárosból Csabai Dóra és Egerből Gangl Edina is), Bolonyai Flóra decembertől lesz a bajnok Hungerit-Szentes alkalmazottja.

Most Bujka Barbara is Szentesre írt alá, ahhoz a csapathoz, amely egyébként is tovább erősödik, amint arról írtunk. Visszatér Miskolczi Kitti, Egerből pedig Pengő Nikolett és Pócsi Bianka igazolt a csongrádi csapathoz.

Szerdán az is hivatalos lett, hogy Takács Orsolya és Kisteleki Dóra a BVSC-Zuglóban folytatja, azaz minden európai topbajnokságban szereplő légiósunk hazatér.

Merész András szövetségi kapitány véleménye a hazatérésről:

"Nagyon örülök annak, hogy Barbi személyében az utolsó olyan válogatott játékos is hazatér, aki európai nagycsapatban játszott, Barbi ráadásul hosszú évekig. Két szempontból is örömteli a hazatérése: egyrészt a Magyarországon pallérozódó bekkeknek nem mindegy, hogy Bujka Barbara ellen vagy más centerek ellen bekkelnek, sokat fejlődhetnek. Másrészt így Barbi minden válogatott edzések részt tud venni. Havonta egy hetet rendre együtt fognak készülni a lányok, már októbertől. Remélem, hogy emellett anyagi és szakmai számításai is beválnak Barbinak, és így a plusz egy évet is aláírja majd jövő nyáron."
Vízilabda hírek
Női válogatott
bujka barbara
olympiakosz
szentes
hungerit-szentes