cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Világkupa: amerikai győzelem a harmadik csoportmeccsen

2014. augusztus 14. 11:02

A női Világkupa harmadik játéknapján a magyar válogatott összességében sima vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól.

Nagyon fontos volt a harmadik csoportmeccs, ugyanis ez (no, meg a Dél-Afrika-Ausztrália találkozó) döntött a csoportbeli helyezésekről, amelynek nagy jelentősége van a keresztbejátszás szempontjából.

Az amerikai válogatott megnyerte a Világligát a nyár elején, legutóbb a két válogatott hivatalos meccsen Cegléden találkozott, az új uszodában. Akkor a mieink remek játékkal, 10-9-re győztek.

A mieink szereztek vezetést a második percben, de alig 40 másodperc elég volt az amerikaiaknak a fordításra. A negyed közepén egyenlítettünk (2-2), de Seidemann második találatával ismét az Egyesült Államoknál volt az előny, majd 46 másodperccel a negyed vége előtt ez már kétgólosra növekedett.

Amerikai góllal indult a második negyed, és még kettővel folytatódott, amíg 5 métereshez nem jutottunk, azzal szépített a magyar válogatott, 3-7. Még 5 és fél perc hátravolt a félidőig ekkor, de több gól már nem született.
 
A harmadik negyedben is az ellenfél talált be először, Steffens révén, visszaállt az 5 gólos különbség (8-3), majd azonnal szépítettünk, sőt, 8-5-nél már csak három volt a különbség. Dries azonban emberelőnyben betalált, 9-5. Potyogtak a gólok, még hátravolt 5 perc a negyedből. Sajnos, a játékrész vége sem a magyar válogatotté volt, 12-6-nál már hatgólos volt az amerikaiak előnye. Végül ötre apadt a záró nyolcperc előtt.
 
Magyar góllal indult a negyedik negyed, de még mielőtt azt hihettük volna, van esély a hatalmas feltámadásra, a harmadik percben újra 5 gólosra nőtt a differencia. 14-10-es amerikai vezetésnél még két perc volt hátra a találkozóból.
 
A vége 15-10 az amerikaiaknak, akik ezzel csoportgyőztesek lettek, és Szingapúrral találkoznak az elődöntőbe jutásért. A magyar válogatott vélhetően a harmadik helyen zár, és a másik csoport második helyezettjével (a papírforma szerint az oroszokkal vagy Kínával) meccsel a négy közé jutásért. Mindez a délután során kiderül.
 
Merész András, a női válogatot kapitánya:
"Sajnos a második negyed elején elvesztettük a fonalat, akkor 7-2-re elmentek, onnan már nagyon nehéz volt az adok-kapokból valahogy jobban kijönni. Sok gólt kaptunk, többet, mint kellett volna, és azt kell mondjam, a játék minden elemében felülmúltak bennünket az amerikaiak. Jelenleg ebben az állapotában a csapatban nincs több. Már a Világkupa előtt jeleztem, hogy az amerikaiak és az ausztrálok ide készültek, ami látszott már Cegléden és Hajdúszoboszlón is. Most meg nagyon látszott. Még nem tudni, ki lesz az ellenfél a négy közé jutásért, nyilván nyerni szeretnénk, minden attól függ, mennyire tudjuk a saját játékunkat játszani." 


Eredmény - női Világkupa, 3. játéknap:

Magyarország-Egyesült Államok 10-15 (2-4, 1-3, 4-5, 3-3)

Magyarország: Kasó - Czigány, Antal, Kisteleki 5, Szücs 1, Takács 1, Illés, Keszthelyi 2, Tóth, Bujka, Hevesi, Menczinger 1, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Merész András

Egyesült Államok: Samantha Hill - Alys Williams, Melissa Seidemann 1, Rachel Fattal 2, Caroline Clark, Maggie Steffens 3, Courtney Mathewson 1, Kiley Neushul 2, Jillian Kraus, Kaleigh Gilchrist 1, Annike Dries 2, Kameryn Craig 3, Ashleigh Johnson. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

Gól/emberelőny: 2/7, illetve 4/12
Ötméteresek: 2/2, illetve 1/1
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világkupa