Merész András: Nem jött el a halleluja ideje

2014. július 18. 19:30

A női válogatott kapitánya azt mondja, ezt a sikert is a helyén kell kezelni.

Fotó: Szaka József

A magyar női válogatott 12-7-re verte Görögországot az Eb pénteki játéknapján. 

Mennyiben járult hozzá az elmúlt másfél nap a mai sikerhez, szemben az elmúlt években felépített munkával?
Alapvető különbséget kell tenni egy januári-februári Világliga-selejtező és egy Európa-bajnoki csoportmeccs között. Akkor nem volt nyakunkon a kés, hogy muszáj nyernünk, egy Világliga-meccsen lehetett kísérletezni. Ki lehett próbálni játékosokat, taktikai elemeket, és hát az eredményekből látszódott, hogy nem jó taktikai elemeket próbáltunk ki. Vagy legalábbis nem csináltuk magas szinten. Addig-addig variáltunk, amíg találtunk valamit, egészen pontosan két héttel ezelőtt történt, amikor a görögországi tornán egy sajátos védekezést játszottunk a görögök ellen. Ezt ma sokkal jobban játszottuk ráadásul, mint két hete, s remélem, a következő napokban, más csapatok ellen hasonló eredményességgel fogjuk alkalmazni.

Ráadásul most játszottunk először teljes csapattal a görögök ellen, a Világligában nem volt a keretben Antal Dóra, Illés Anna és Bolonyai Flóra, ők ma remekeltek. 
Igen, voltak kényszerű kísérletezések is akkor, és voltak olyan játékosok is, akiket ki akartam próbálni. Mindenesetre ma eljutottunk ehhez az eredményhez, ami után óva intek mindenkit, hogy a temetői hangulatból most hirtelen a halleluja-hangulatba lendüljünk át. Mi ezt nem fogjuk megtenni, az tuti, és erre kérem az újságírókat és a közönséget is, akiknek nagyon köszönjük, hogy ma is mellettünk álltak. Mindent értékeljünk a helyén, ahogyan ezt a győzelmet is. 

De azért a görögöket ritkán verjük meg 5 góllal.
Oké, így van, de ha mi a görögöket ha megverjük, akkor mindig ennyivel fogjuk, egy-kétgólos meccsen nem lehet legyőzni őket, vagy nagyon nehéz. Borzasztóan taktikusak, óriási szívük van. Ma a taktikai harcot mi nyertük, nekik meg egy idő után elment a kedvük, talán. 

Bolonyai Flóra azt mondta, nem láttam, amikor a második negyedben Gangl Edina elkezdett melegíteni. Aztán utána pazar formában védett, miután maradt a vízben.
Flóra a csapat többi játékosával egyetemben mindent megtett a mai sikerért. Ő ma ugyanolyan jó kapus, mint két nappal ezelőtt volt, amikor egyébként nem ment neki olyan jól. Remélem, ezt a formát állandósítja majd. Edina azért melegített, mert meg akartam nézni, Flórát mennyire fogja meg az első két gól. Ha megfogta volna, és kapott volna egy harmadik hasonlót, elképzelhető, hogy lecserélem, de csak időszakosan. Nem volt véletlen, hogy nem küldtem be azonnal Edinát. Egyébként a szigorú szabályok alapján ülnie kellett volna a padon, még karkörzést sem végezhetne... Mint ahogyan nem lehet nemzeti színű testfestés a lányok karján, és hasonló nyalánkságokkal kell szembenézni... No, mindegy, a lényeg, hogy helyre kell tenni ezt a mai meccset, mint ahogyan a holland után is azt mondtam a lányoknak, nekik már a görögökkel kell álmodni, ma sem lesz másként, éjszaka már a britek járnak a fejünkben, remélem. 

Tegnapelőtt azt mondta, az utolsó, 11. gól sokat érhet. Most az 5 is, és mennyivel jobban hangzik. Mire számít az utolsó csoportkörben?
A britek elleni meccsünket egyáltalán nem szabad befolyásolnia annak, hogy mi történt a görög-holland rangadón. Nagyon nagy baj lenne, ha elkezdenénk számolgatni, csak saját magunkkal foglalkozunk majd. Aztán, ha vége a meccsnek, ránézünk a tabellára, és kiderül, játszunk-e 22-én vagy sem.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok