cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Decker Attila: Megtartani nehezebb lesz ezt a formát

2014. július 18. 9:13

A magyar válogatott kapusa a szerbek ellen eksztázisban védett, ami egyik záloga volt a csapat 8-6-os győzelmének.

Mióta vártál arra, hogy neked kelljen a legtovább maradni a mixed zónában, tekintve, hogy szétszednek az újságírók?
Azt gondolom, aki ért a vízilabdához, és követi az én pályafutásomat, sorsomat, az nagyon jól tudja, hogy én mire vagyok képes, milyen teljesítményt tudok nyújtani. Nekem ez a mai mérleg nem meglepetés, és ezt nem nagyképűségből mondom, tudok így játszani.

Nyilván, de azért nem mindennapi ez a majdnem 70 százalékos mutató.
Örülök neki nagyon, ez volt a célom. Ezek után ezt megtartani nehéz.

Meglepett, hogy te védtél?
Szerdán tudtam meg, nem lepett meg, mert az egész klubévem nagyon jól sikerült. Az pedig egyenesen arányos azzal, hogy játszanom kell a válogatottban. Luxus lenne nem játszani. 

Három szolnoki csapattársad, Stefan Mitrovic, Milan Aleksic és Zivko Gocic a szerb válogatottat erősíti. Őket nyilván jobban ismered, így ez is döntő lehetett ma. 
Természetesen ismerem őket, mi barátok vagyunk. Ne értse senki félre azt, hogy az arcukba üvöltök. Mindannyiukat megpusziltam a meccs végén, szeretjük egymást. Ez a sport, a vízben nincs barátság, csak utána.

Mennyire volt váratlan a meccs koreográfiája?
Vártam volna talán egy pici bírói segítséget, nem azért, mert itthon játszunk, hanem olyan szituációkban éreztem, hogy belenyúlnak, ami szokatlan volt. Nem szoktam bírózni, most sem teszem, csak mégis. Ha Belgrádban lett volna ugyanez a meccs, nem így folyik. De nem baj, nem foglalkozunk ezzel, a vízben sem tettük, a lényeg, hogy nyertünk.

Volt olyan taktikai elem, amit csak erre a meccsre tartogattunk?
Igen, teljesen új védekezést vettünk elő, amit csak az látott, aki ért hozzá. Mondjuk néha én sem láttam :) Tibi kitalálta, és mi megcsináltuk, ez mindennél többet elmond a mai napról. 

Mi lesz a folytatásban?
Csoportelsők szeretnénk lenni. Ezt most megnyertük, ez nagyon nehéz volt, de a horvátok elleni meccs ugyailyen nehéz lesz. A németek ellen az lesz nehéz, hogy ők gyengébb csapat...

... meg a mai nagyszerű győzelem után következik...
... igen, ezt fejben nem könnyű megoldani, de azon leszünk.
 
A Magyarország-Szerbia meccsről itt lehet bővebben olvasni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
decker attila