cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: Megmutatkozott a csapat igazi ereje

2014. július 18. 0:27

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint megmutatkozott a magyar válogatott ereje a szerbek elleni találkozón.

Nagyjából úgy zajlott ez a mérkőzés, ahogyan várni lehetett? Az elején voltak talán furcsa ítéletek, amik bezavarhattak volna. Persze nem zavartak.
Ezeket a játékhelyzeteket meg kell néznem videón, nem láttam pontosan egyik szituációt sem, hogy jogosak voltak-e a döntések. Sajnálom, hogy elveszítettük Pufit, de szerencsére volt más megoldásunk, és szerencsére jól tudtunk vele élni.

Mi az, ami a legjobban tetszett a csapatunk játékában?
Az ereje a csapatnak. Az, hogy folyamatosan tudunk újítani. Kapunk egy gólt és nem esünk össze, hanem termeljük tovább a helyzeteket és magabiztosan lőjük be az emberelőnyöket. Olyan szituációkban ráadásul, amikor akár felzárkózhatna az ellenfél.

Többször említetted, hogy nem szabad a szerb csoportmeccsre kihegyezni a mi feladatainkat. De mégis, egy ellenük szerzett győzelem talán több három pontnál. Mit jelent?
A legfontosabb, hogy ezt a győzelmet betesszük a fiókba, de aztán azonnal megyünk tovább. Ha ettől a győzelemtől túl sokat gondolunk magunkról, az nem biztos, hogy helyes lenne. Ha ezzel a győzelemmel viszont lehetőségünk van arra, hogy bejussunk a legjobb négy közé, akkor ezzel mindenképpen szeretnénk élni.

Dejan Savic, a szerb válogatott kapitánya:
„Magyarország megérdemelten nyert. Mi többször is hibáztunk, nem használtuk ki a lehetőségeinket. Mellettük állt a hangulat is, ami nem volt meglepő. A taktikai húzásokra is nagyjából számítani lehetett, az sem lepett meg, hogy Decker Attila volt a kapuban, nem Nagy Viktor, a játékosaimat viszont annál inkább váratlanul érte. De én már Tibor egyetlen döntésén sem akadok fenn. Nem szabad emiatt a vereség miatt elkeserednünk, még nincs vége az Eb-nek.”
 
A meccsről bővebben itt lehet olvasni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
dejan savic