cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Varga Dénes: Ez egy nagyon fontos állomás

2014. július 18. 0:22

Gór-Nagy Miklós hamar kipontozódott, de így is fontos dolgot árult el a szerbek elleni siker hátteréről. Varga Dénes rétessel ment az öltözőbe a meccs után.

Gór-Nagy Miklós, aki korán kipontozódott a találkozón:

Mire gondoltatok a buszon, miközben ide tartottatok az uszodába?

Szokták mondani, hogy egy ilyen meccs nem a vízben dől el, és nem is a buszon, hanem inkább előző nap. Tegnap le is ültünk, és mindenki kiadta magából azt, amit gondol erről a meccsről. Egy olyan mentális állapotba kerültünk ezután, aminek nyilvánvaló következménye volt az, hogy ma itt győzünk. A vízben történhetett bármi, más lehetőség nem volt, csak az, hogy mi nyerünk!

Te mit adtál ki azon a beszélgetésen?
Ez maradjon kulisszatitok.

Oké. Mennyire lepett meg a bíráskodás? Viszonylag hamar kipontozódtál, és voltak más furcsa ítéletek is.
Nagyon hamar összeszedtem a hármat. Nagyon nehéz volt így végignézni a meccset, mert ez egy hihetetlen érzés. De azt kell mondanom, nem volt jelentősége annak, hogy elveszítettük Pufit, egy teljesen irreleváns helyzetben, miután előkerült egy piros lap. Erre nem szokott példa lenni, de sem ezzel, sem mással nem foglalkoztunk a meccs közben. Utólag persze lehet, meg ez az újságírók feladata lesz, elemezni a döntéseket. A vízben olyan mentális erőben voltunk, hogy nem volt más esély, csak a győzelem.

(Az interjú közben Madaras Norbert hallgatózott, majd megjegyezte: „Te meddig demonstráltál erőt?”, mire Miki: „örülök, hogy Madaras Norbert is sokat hozzátett a mai győzelemhez, figyelj, 1/1-gyel jöttem ki a vízből”, majd kölcsönös vigyorgás következett.)


Tibi feltehetően azt mondja nektek, most a földön kell maradni. Vagy valami ilyesmit.
Egyértelmű. Nem az Európa-bajnokságot nyertük meg, csak egy csoportmeccset. Persze, ismerve az elmúlt évek tapasztalatait, ez azért több volt egy sima meccsnél, ez egy magyar-szerb volt. Ebből óriási önbizalmat tudunk meríteni, a siker receptjét tudjuk. Ők vannak mentális hátrányban a továbbiakban. De valóban, nem dőlt el az Eb.

Varga Dénes, aki nagyszerű gólokat szerzett a meccsen:


A meccs koreográfiájáról mi a véleményed?

Egy kicsit úgy érzem, hogy sújtottak minket az ítéletek a partról, de ahogy Tibi nekünk már nagyon sokszor elmondta, nekünk nem érdemes, nem szabad arra számítani, hogy mi onnan profitálhatunk bármiből is, és segítséget kapunk. Éppen ezért minden eshetőségre felkészülünk, így volt ez ma is. Nem vágott minket mellbe, hogy Pufit elveszítettük gyorsan, persze fontos láncszeme a csapatnak, de tudtunk kompenzálni.

Mit jelenthet nekünk ez a győzelem?
Ha találkozunk még a szerbekkel a tornán, az is borzasztóan éles lesz. Állomás volt, pontosan tudjuk, hogy le kell zárni ahhoz, hogy a németet és a horvátot is behúzzuk. Minden meccs kemény nekünk, mindenkit meg tudunk verni, de ha nem figyelünk, azért a fejünkre tudnak nőni. Nekünk olyan a játékunk most, ami precizitást és iszonyú koncentrációt igényel.

Volt olyan figura, amit csak erre a meccsre tartogattatok?
Volt. Inkább védekezésben.

Egy rétesbolt szórólapja és egy teli szatyor van a kezedben. Miért?
Kilencven éve egy család tulajdona szerintem Budapest legjobb rétesboltja. Ők kedveskedtek nekünk a meccs után. Valószínűleg tudták, hogy nyerünk, és rögtön hoztak nekünk egy kis csomagot.
 
A meccsről, amelyet 8-6-ra nyert meg Szerbia ellen Magyarország, itt lehet bővebben olvasni.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
varga dénes
gór-nagy miklós