cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor keretet hirdetett

2014. június 9. 22:48

A férfiválogatott kapitánya először tizennégy játékost visz magával Rómába, az olaszok elleni mérkőzésre.

Pünkösdhétfő estéjén kijelölte utazó keretét Benedek Tibor. A srácok sokat utaznak az elkövetkezendő időszakban, először majd Rómába, ahol az olaszok ellen játszanak felkészülési mérkőzést, amolyan visszavágót a szombati, Széchy-uszodában rendezett találkozót követően.

Messzebb visz majd az utuk ezután, hiszen június 16-án elkezdődik a Világliga Szuperdöntője Dubajban. A kapitány úgy döntött, hogy az olasz fővárosba még tizennégy játékost visz el, a Világligán aztán tizenhármas lesz a keret, ahogyan az a világversenyek esetén megszokott.

A keret:

Nagy Viktor, Decker Attila - kapusok

Madaras Norbert, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Szivós Márton, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel - mezőnyjátékosok

S következzen egy rövid indoklás Benedek Tibortól:

"Látható a névsorból, hogy hiányzik két barcelonai világbajnok, Bátori Bence és Decker Ádám. Hat mérkőzésünk lesz Dubajban, most úgy érzem, ebben a csapatban van a legnagyobb fejlődési lehetőség. Igaz ez még akkor is, ha nem feltétlenül ők vannak a legjobb formában. Viszont a Világliga Szuperdöntőjében tovább fejlődhetnek. Abban az esetben, ha nem válnak be az elképzeléseim, még mindig lesz három hetem a változtatásra az Európa-bajnokság előtt."

A Világliga csoportmeccseink:

Június 16., hétfő:

Magyarország-Ausztrália, 14 óra 35 perc

Június 17., kedd:

Magyarország-Kanada, 15 óra 50 perc

Június 18., szerda:

Egyesült Államok-Magyarország, 14 óra 30 perc
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga