cover image
Egyéb

Tóth László: Sokat köszönhetek a feleségemnek

2014. május 8. 11:16

Példátlanul izgalmasra sikeredett a női bajnoki döntő negyedik meccse, és a szentesi játékosok elképesztő hajrája okán véget is ért a párharc. Tóth Lászlót, a bajnokcsapat edzőjét kérdeztük másnap délelőtt.

Ahogyan arról írtunk, az utolsó negyedet 4-0-ra, az utolsó 38 másodpercet 2-0-ra megnyerő, a meccset az utolsó másodpercben lőtt góllal 9-9-es döntetlenre mentő Hungerit-Szentes az 5 métereseket 6-5-re megnyervén bajnoki címet szerzett. A döntőt 3-1-es összesítéssel nyerte meg a Dunaújvárosi Főiskola ellen.

„Az ünneplés az egyik sport pubban zajlott este, és olyan volt, amilyennek lennie kell egy ünneplésnek. Felszabadultunk, bár az igazság az, nehéz ebből kijönni, olyan forgatókönyve volt a meccsnek, ami egyszerűen elképzelhetetlen” – mondta csütörtök délelőtt a szentesiek vezetőedzője, Tóth László. „A feleségem a döntő előtt azt mondta, a lányok egyetlen másodpercre sem fogják feladni. Az utolsó negyedben kinéztem a lelátóra, ő is ott volt, a lányok is látták, majd győzött a hit, az akarat, és azt hiszem, valami természetfeletti erő is közrejátszott a történtekben.”

A szentesiek elhivatottságára jellemző, hogy a játékosok közül többen is sokáig gyenge dobószázalékkal jelentkeztek, aztán az utolsó negyedben, majd a büntetőknél is el merték vállalni a lövést, s végül nem hibáztak.

Fotó: Szentesi Mozaik

Fotó: Szentesi Mozaik

„Mindig lenyűgöz, ha egy játékos egy közepes teljesítmény után higgadt és bátor tud maradni. Amikor megkérdeztem, ki akar ötméterest dobni, szinte mindenki feltette a kezét. Hihetetlen, egymást múlták felül a lányok. Ez volt Egerben és Dunaújvárosban is a büntetők előtt, félre is álltam, mondtam a lányoknak, beszéljék meg, ki kezdi.”

A korábbi 287-szeres válogatott Tóth László eddig a szezonig csak férficsapatokkal dolgozott, első idényét tölti női együttesnél.

„Huszonhárom éve vagyok házas, a feleségem elsőként dolgozott nőkkel, és többször is kikértem a tanácsát a szezon során. Már az elején elmondta, nem lesz könnyű a dolgom, de csak csináljam. Amikor nehézségeim támadtak, mindig hozzá fordultam, úgy tűnik, mindig jó tanácsokkal látott el” – szólt egyik „segítőjéről”, feleségéről, Mátay Enikőről a szentesiek trénere.

Fotó: Szentesi Mozaik

Fotó: Szentesi Mozaik

Aki szerint most még nincs értelme a folytatásról beszélni.

„Ezen a héten még semmiről sem kell beszélni, csak egy valamiről: ezeknek a csodálatos lányoknak a teljesítményéről. Ha becsukjuk a szemünket, 2013 szeptemberében kevesen gondolták volna azt, hogy ez a csapat bajnok lesz. És az lett, ami csakis a lányoknak köszönhető, annak, hogy elhitték, hogy meg tudják csinálni, fantasztikus egyéniségek. Most ki kell élvezni a sikert, meg kell élni a jelent. Magyar József, a klub elnöke még a szezon előtt azt mondta, mivel jövőre lesz 25 éve, hogy a klub ebben a felállásban működik, szeretne egy bajnokcsapatot az évfordulóra. A döntő után odasúgtam neki: „Józsi bá’, ugye nem baj, hogy hamarabb jött össze?”. Emlékezetes nap volt boldog vezetőkkel, boldog polgármesterrel, boldog szurkolókkal. Olyan volt, amilyennek lennie kellett” – mondta el a waterpolo.hu-nak Tóth László.
Vízilabda hírek
tóth lászló
szentes