cover image
Egyéb

Kisteleki Hanna és Gangl Edina a bajnokság legjobbja

2014. május 7. 19:33

A női ob I. csapatai szavaztak: nagy többséggel lett a szezon legjobbja az UVSE játékosa.

Ebben az évadban a Magyar Vízilabda Szövetség a női bajnokság legjobb játékosait is díjazza. Ennek érdekében minden első osztályú klubot (13 játékost és a vezetőedzőt) megkértünk arra, nevezze meg a szezon legjobbját.

A voksolás egyértelmű eredményt hozott: a bajnokság legjobb játékosa Kisteleki Hanna, az UVSE játékosa lett. Ő lett egyébként a szezon gólkirálya is, 87 találatával.

A második helyen az egri Pócsi Bianka, a harmadikon pedig a dunaújvárosi Csabai Dóra végzett.

A legjobb kapus az egri Gangl Edina lett, kétszer annyira szavazatot kapott, mint a második helyezett Kasó Orsolya. A harmadik helyen a BVSC válogatott kerettag játékosa, Horváth Anna végzett.

Kisteleki Hannát a Szentes-Dunaújváros női döntő negyedik, szentesi győzelemmel végződő meccse után értük el: 

"Nagyon boldog vagyok, hogy én lettem a gólkirály, és mellé megkaptam a legjobb játékosnak járó elismerést, őszintén szólva erre nem számítottam, hiszen csapatommal nem játszottunk végül döntőt. Nyilván, ha valaki gólkirály lesz, az azt is jelenti, hogy jó játékos, örülök a két címnek."

A bajnoki döntőről is kérdeztük Hannát:

"Ilyen meccset ötévente ha lát az ember, fantasztikus volt, ahogy a szentesiek felálltak. A második negyedig azt gondoltam, ötödik meccs lesz, s a Dunaújváros simán hozza a mérkőzést. Végül nem így lett, megérdemelte a Szentes az aranyérmet."

Ami pedig a jövőt illeti:

"Szeretnék maradni az UVSE-ben, mert sokat fejlődtem ebben az évben, és ez annak köszönhető, hogy ott játszom. Még nem tárgyaltam a vezetőkkel és más csapatokkal sem, majd meglátjuk. Ami a nyarat illeti: természetesen szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon és ott a lehető legjobban szerepelni."
Vízilabda hírek
kisteleki hanna
gangl edina