cover image
Egyéb

Immár a Szolnok a listavezető

2014. február 21. 22:12

Összességében két sima mérkőzést hozott pénteken este a kettős rangadó: előbb a Fradi verte 6-4-re az OSC-t, majd a Szolnok öt góllal bizonyult jobbnak a Vasasnál.

A duplameccs második felvonására (az elsőn a Fradi 6-4-re legyőzte az OSC-t) jóval többen érkeztek a Komjádi-uszoda lelátójára, ott volt többek között Benedek Tibor, Gerendás György, Horkai György, Szivós Márton vagy Tóth Márton, ők ketten szombaton is „benéznek” a Komiba, hiszen a Szegeddel bajnokit játszanak a KSI ellen.

„Keményen, Gabi!” – indította útjára Kis Gábort Decker Attila az első ráúszásnál, és ekkor egyben választ is kaptunk: Kovács István ezúttal neki szavazott bizalmat Lévai Mártonnal szemben a kapuban.

Meglehetősen jól sikerült az első negyed a Szolnok számára: előbb egy megúszás után a góllövőlistát vezető Stefan Mitrovic talált be, majd Zivko Gocic és Török Béla lőtt „csúnya” gólt: mármint mindkét lövésre figyelhetett volna a blokk és talán a Kaposváron brillírozó Barabás Botond is. Történt még szép dolog az első nyolc percben: Drasko Brguljan 3:11-nél bravúrosan lopott labdát, nem véletlenül vezeti a labdaszerzések minitabelláját a montenegrói játékos.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Remekül védekezett a Szolnok, ezzel együtt a második negyed elején egy gólra visszajött a Vasas: Angyal Dániel kétszer is villant. Mielőtt lendületbe jöttek volna a hazaiak, Hosnyánszky Norbert parádés csavarral alakította 5-3-ra az állást. Sőt, amíg a felzárkózás keservesen alakult a Vasasnak, olyan könnyen húzott el ismét a Szolnok: Mitrovic, majd Vörös Viktor volt eredményes, utóbbi centerből. Csapó Miklós 5 méterese még azt jelentette, hogy nem kell reménytelenül nekivágni a második félidőnek hazai szempontból.

Katonás Gergő pókhálózta ki a bal felsőt váratlan lövésével fordulás után (5-7), majd ugyanő értékesített egy 5 méterest is, így ismét egy gólra zárkózott a Vasas. Viszont nyomban válaszolt a Szolnok, ráadásul három góllal. Mitrovic és Aleksic lövése között Vörös Viktor talált be: Török Béla passza már-már „vargás” volt, nem véletlenül csapott az "asszisztens" is a levegőbe, tényleg szép gól volt.

Manhercz Krisztián pattintott fórgóljával hozta 3-3-ra a harmadik negyedet a Vasas, és Takács Bálintban még ott volt a negyedik találat lehetősége is, de a dudaszó előtt mellélőtt.

A záró negyed finoman szólva is csapkodással telt, és ebben a játék minden résztvevője benne volt; igen, ez a nyolc perc a totális érthetetlenségről szólt, legalábbis nézői szempontból. Így nem is beszélünk róla sokat, de annyit elárulunk, a mérkőzés végén mindkét szakvezető megjegyezte: "én sok mindent nem értek"...

A Szolnok tehát 5 góllal jobb volt, igazolta a papírformát, egyben két ponttal vezeti az ob I.-es bajnokságot.

Csapó Miklós, a Vasas játékosa: „A papírforma vált ma valóra. Mi is tisztában voltunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de bíztunk abban, hogy egy szoros meccset tudunk játszani, és a végén esetleg ebből szerencsésen kijöhetünk. Ez nem sikerült, azért sajnálom, mert nem nagyon sikerült feljönni a nagy hátrányunk után. Amint közelebb jöttünk, megint elléptek, így végülis ez egy sima meccs lett. Le kell vonni a konzekvenciát, de nem szabad csüggedni, mert két élet-halál meccs jön: megyünk Debrecenbe és jön a Honvéd.”

Török Béla, a Szolnok játékosa: „Az alapszakasz végéig teljesen mindegy, ki vezeti a bajnokságot, apró nüanszok döntenek addig és azután is. Sok mérkőzés van még hátra, mindenki ismerkedik a csapatokkal. Természetesen előnyösebb az élről nekivágni a rájátszásnak, de ahhoz az olyan fontos meccseket, mint a mai, meg kell nyerni. A fegyelmezettség hajtotta a mi malmunkra a vizet, és ennek a továbbiakban is így kell lennie. Ezt nevezhetjük taktikának, de persze nem az, hanem tudatos felkészülés. Ez nagyon nagy figyelmet igényel, nehéz dolog, de ha így koncentrálunk, mint ma, akkor nem lehet baj mások ellen sem. A rájátszásig ezt a fegyelmezettséget kell még fejleszteni.”

Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója: „A Vasashoz nen lehet úgy jönni, hogy sima lesz a meccs. Az elején most is elmentünk, aztán visszajöttek. Azt gondolom, mi egy jobb csapat vagyunk, azért jöttünk, hogy nyerjünk, ha nem szép játékkal, akkor nem szép játékkal. Ezeken a meccseken mindig az a fontos, hogy reagálni tudjunk a váratlan és új helyzetekre: ma ez sikerült akkor, amikor közelebb jöttek. A Vasas nagyon jól küzdött, amiért jöttünk, a három pont, az megvan.”

Földi László, a Vasas vezetőedzője: „A Szolnok erős csapat, és folyamatosan nyomás alatt tartott minket. Ezt nem viseltük most jól, túl sokat hibázgattunk. Könyörtelenül kihasználta a hibáinkat az ellenfél, ebben nagyon erős. Próbálkoztunk, szerintem volt egy csomó jó dolgunk, akár védekezésben is. Nem szabad hibázni, ez örök igazság.”

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, 20. forduló:

Lactiv-Vasas-Plaket – Szolnoki Dózsa-Közgép 7-12 (0-3, 4-4, 3-3, 0-2)
Játékvezetők:
Németh A., Csanádi

Vasas: Barabás – Brguljan, Csapó 1, Katonás 2, Angyal 2, Takács, Német. Csere: Fazekas 1, Sedlmayer, Manhercz K. 1, Hőna, Manhercz Á., Várnai. Vezetőedző: Földi László
Szolnok: Decker A. – Gocic 1, Vámos, Hosnyánszky 3, Jansik D., Kis G., Mitrovic 3. Csere: Tóth P., Vörös 2, Aleksic 2, Hangay, Pásztor, Török 1. Szakmai igazgató: Kovács István

Gól/emberelőny: 3/12, illetve 4/8
Ötméteresek: 2/2, illetve - 
Kipontozódott: Török (23.)
Vízilabda hírek
vasas
szolnok
kettős rangadó
ob 1
ob 1-es bajnokság
földi lászló
kovács istván