cover image
Egyéb

A Fradi megelőzte az OSC-t

2014. február 21. 21:32

A kettős rangadó első mérkőzésén nem volt kérdés a zöld-fehér győzelem, az OSC nem tudta megismételni az Eger elleni támadójátékát.

Nagy önbizalommal és egyben higgadtan játszott a Ferencváros a pénteki duplameccs első felvonásán. Fokozatosan tudatosította az OSC-vel, hogy nagyon meg akarja nyerni ezt a bajnokit, amely kétségtelenül nagyon fontos volt a két csapat számára: elvégre a 10. és a 11. helyezettről beszélünk.

A zöld-fehérek már 6-2-re is vezettek, de aztán a negyedik negyedben majdnem eladták az előnyt (ehhez persze kellett pár furcsa ítélet), igaz, szerencséjük is volt, mert a „vendégek” kihagyták a büntetőt.

A Fradi a győzelmével helyet cserél az OSC-vel, amelybe Korényi Balázs a 100. bajnokiját játszotta.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: „Rengeteget dolgoztunk az utóbbi hónapokban és a háromhetes szünetben még aktívabban. Mindig voltak hullámvölgyeink, de mára összeállt egy újfajta felkészülési módszer, ami eredményre vezethet. Mentálisan is készülünk, és ez a mai meccsen érződött is. A védelem jól működött, talán a negyedik negyedben nem éreztük a hazai pálya előnyeit, de szerencsére most ez is elég volt a sikerhez. Nekünk ez egy nagyon fontos meccs volt, mint ahogyan a következő, Pécs elleni is.”

Kolozsi Marcell, a Ferencváros játékosa: „Úgy gondolom, leginkább a védekezésünknek köszönhető ez a mai győzelem. Nagyon jól sikerült a felkészülés erre a meccsre, így nem is meglepő, hogy nyertünk.”

Becsey Péter, az OSC vezetőedzője: „A hat kapott gól nem rossz a mai vízilabdában, a négy lőtt viszont nagyon kevés. A múlt héten sokat kaptunk, de lőttünk tizenkettőt az Egernek, ami nem sok csapatnak sikerült ebben a bajnokságban. Talán a tévés közvetítés egy nagy terhet rakott a játékosokra, amit nem viseltek el. Nem működtek a dolgok, lassúak voltunk a támadásban. Rengeteg rossz passzunk volt, és bár sokat lőttünk kapura, csak hétszer találtuk el. Az 5 méteres egy fordulópont lehetett volna, de nem volt szerencsénk.”

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, 20. forduló:

Széchenyi Bank-FTC – OSC-Újbuda 6-4 (2-1, 1-1, 3-0, 0-2)
Játékvezetők:
Petik, Kun

FTC: Gárdonyi – Szabó B., Ernyey 1, Bóbis 1, Roach 1, Martin 1, Swift 1. Csere: Kolozsi 1, Vogel Simon, Francsics, Paján. Vezetőedző: Varga Zsolt
OSC: Áts – Korényi, Simon 1, Delgado, Regős 1, Suti, Tóth. Csere: Gyárfás, Deutsch, dr. Szécsi, Tiba, Császár, Szentesi 2. Vezetedző: Becsey Péter

Gól/emberelőny: 1/5, illetve
Ötméteresek: -, illetve 0/1
Kipontozódott: Szabó B. (29.)
Vízilabda hírek
ftc
osc
varga zsolt
becsey péter
kettős rangadó